Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası'nın çağrısıyla binlerce öğretmen, taban maaş hakkı talebiyle başkent Ankara'da bir araya geldi. Kamuda çalışan meslektaşlarıyla maaş dengesizliğine son verilmesini ve adil bir taban maaş belirlenmesini isteyen öğretmenler, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'i istifaya çağırdı.

Ankara'da toplanan öğretmenler, sloganlar eşliğinde Milli Eğitim Bakanlığı önüne yürüdü. Eğitim Sen başta olmak üzere birçok sendika ve demokratik kitle örgütü de öğretmenlerin taleplerine destek verdi.

Ogretmen Anckara 2

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in istifaya çağrılmasının ardında, öğretmenlerin Meclis kapısına dayanması yatıyor. Tekin, daha önce öğretmenlerle görüşmek zorunda kalmıştı ancak sonrasında bir televizyon programında konunun gündemlerinde olmadığını ifade etmişti. Öğretmenler, Tekin'i öğretmenleri oyalamakla suçlayarak sorunların çözümü için adım atmadığı gerekçesiyle istifaya çağırıyor.

Bu eylem, öğretmenlerin maaş dengesizliği gibi önemli bir konuda seslerini duyurmak için bir araya gelmesiyle sınırlı kalmıyor. Aynı zamanda, öğretmenlerin mesleklerinin saygınlığı ve değeri konusunda kamuoyunu bilinçlendirmek amacıyla da önemli bir platform sağlıyor. Gösteri, öğretmenlerin taleplerinin toplumun geniş kesimleri tarafından da desteklendiğini gösteriyor ve bu sorunun çözümü için yetkililerin daha fazla dikkatini çekmeyi hedefliyor.

#Öğretmenler #TabanMaaş #Ankara #Gösteri #MilliEğitimBakanı #İstifaÇağrısı #Eğitim #Sendika

Editör: Haber Merkezi