İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, daha önce Muğla'da bir personeline mobbing uyguladığı için kalp krizi geçirip ölümüne sebep olan ve hapis cezası alan Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre'ye başarı belgesi verilmesini meclis gündemine taşıdı.

Muğla Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Hüseyin Baş, 8 Eylül 2020'de kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti. Hüseyin Baş'ın ölümünün ardından, dönemin İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre'nin, enstitüye sınavla alınacak kişilerin listesinde usulsüzlük yapmadığı için Baş'ı istifaya zorladığı iddia edilmişti. Töre hakkında hazırlanan iddianamede; eğitimci Hüseyin Baş'a kazananlar listesinde değişiklik yapması için baskı uyguladığı iddia edilen Töre'nin, “Prensiplerine uymuyorsa istifa edersin” dediği yer almıştı. Mahkeme Pervin Töre hakkında “görevi kötüye kullanmak” suçundan 6 ay hapis cezasına çarptırmıştı. Mahkemede ceza, takdir indirimiyle 5 aya indirildi ve Töre’nin sabıkasız oluşu ve yeniden suç işlemeyeceği yönünde mahkemede olumlu kanaat oluşması” nedeniyle hükmün açıklanması geri bırakılmıştı.

11 Nisan 2023’te Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Ankara’da Gölbaşı Mogan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde verilen iftarda bazı personele başarı belgesi vermiştir. Başarı belgesi verilen personel arasında Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre de yer almıştır.

Öte yandan, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, yine geçen ay kaymakamlıklara ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine gönderdiği yazı ile Hakka Hizmet Vakfı tarafından Eskişehir'de bulunan okul ve pansiyonlarda ‘Değerler Eğitimi' faaliyeti düzenleneceğini duyurmuştur. Töre depremin ardından kente gelen öğrencileri tarikat vakıflarına yönlendirmiştir.

Bu bağlamda;

1.         Muğla’da bir personelinin ölümüne sebebiyet vermekten ceza alan, tarikatların vakıfları ile protokoller imzalayan Pervin Töre’ye hangi çalışmalarından dolayı başarı belgesi verilmiştir?

2.         Pervin Töre’yi görevden almayı düşünüyor musunuz?

3.         Töre, Muğla’da Hüseyin Baş’ın ölümüne sebebiyet vermesinin ardından neden görevden alınmamıştır?

Editör: Haber Merkezi