YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, Meclis açılışı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in gözaltına alınmasını değerlendiren Özel, hem operasyonun zamanlamasını hem de CHP yönetiminin tutumunu eleştirdi.

CHP’nin Mersin’e heyet göndermesini eleştirdi

Vahap Seçer’in sabah saatlerinde düzenlenen operasyonla gözaltına alınmasının ardından CHP Sözcüsü Müslim Sarı, Mersin için bir heyet görevlendirildiğini açıkladı.

Sarı, koruma tedbirlerinin kişilerin kimliğine göre değil, somut gerekçeler ile gereklilik ve ölçülülük ilkeleri doğrultusunda uygulanması gerektiğini belirterek, “Hukukun terazisi herkesi eşit tartmıyor. Adamına göre hukuk olmaz” ifadelerini kullandı.

Özel ise CHP yönetiminin Seçer için gösterdiği tepkiyi, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ekrem İmamoğlu hakkında kullandığı “Siyasi tutuklu değil” sözleriyle birlikte değerlendirdi. İki yaklaşım arasında tutarsızlık bulunduğunu savundu.

“Biz seçilmişlerin arkasındayız”

Belediye başkanlarına yönelik operasyonlar karşısındaki tutumlarının parti ayrımına dayanmadığını belirten Özel, seçilmiş yöneticilerin yanında olduklarını söyledi.

Bir belediye başkanına sabaha karşı operasyon düzenlenmesini siyasi olarak değerlendiren Özel, belediye başkanının YENİ Parti, CHP, DEM Parti veya İYİ Parti üyesi olmasının bu yaklaşımı değiştirmeyeceğini ifade etti.

Özel, “Biz siyasi operasyonlara karşı net dururuz” diyerek bütün seçilmişler için aynı tutumu savunduklarını vurguladı.

“Arınma” söylemi üzerinden tepki gösterdi

Özel, kendi arkadaşlarına yönelik operasyonlarda “arınma” söylemini kullananların, CHP’de kalacağını belirten bir belediye başkanı gözaltına alındığında heyet görevlendirmesini eleştirdi.

CHP yönetiminin farklı isimlere yönelik süreçlerde farklı tutumlar aldığını öne süren Özel, bu yaklaşımı “ikiyüzlülüğün dik alası” olarak nitelendirdi.

Operasyonun zamanlamasını fon kriziyle ilişkilendirdi

Vahap Seçer’i 2019 yerel seçimlerinin “şampiyonlarından” biri olarak tanımlayan Özel, Mersin’deki operasyonun fon krizinin üzerini örtmek amacıyla yapıldığını ileri sürdü.

Özel, Seçer’in gözaltına alınmasına karşı çıkarken, siyasi operasyon olarak değerlendirdiği uygulamalara karşı parti ayrımı gözetmeden ortak tutum alınması gerektiğini belirtti.