YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, Artvin programı kapsamında Millî İrade Meydanı’nda yurttaşlarla buluştu. Konuşmasında Mersin’deki operasyon sırasında kaydedilen özel hayat görüntülerinin paylaşılmasını eleştiren Özel, fonlarla ilgili usulsüzlük iddialarına da değindi.

“İnsanların ev hâlini çekip servis ediyorsunuz”

Mersin’de belediyelere yönelik operasyon kapsamında bir eve yapılan polis baskınında, kapıyı açan kadının gece kıyafetiyle görüntülenmesi ve bu kayıtların paylaşılmasına tepki gösteren Özel, şöyle konuştu:

“Bir tarafta ‘Ailem Güvende’ diye kendince operasyonlar yapacaksın, güya aileyi koruyacaksın. Öbür tarafta suçsuz günahsız insanların ev hâlini polis kamerasına çekip servis edeceksin. Allah sizden aileyi korusun, kadınları korusun, bu memleketi korusun, yazıklar olsun.”

Özel, görüntülerin servis edilmesinde Adalet Bakanlığında gayriresmî olarak faaliyet yürüttüğünü ileri sürdüğü bir kişinin rolü olduğunu iddia etti. Söz konusu kişinin basına haberlerin nasıl yazılacağına ilişkin yönlendirmelerde bulunduğunu ve yanıltıcı içerikler gönderdiğini öne sürdü.

Erdoğan’a çağrı: “O şarlatanı ya sen durdur ya biz durduracağız”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen Özel, iddialarının odağındaki kişiye ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Erdoğan’a buradan sesleniyorum. Adalet Bakanlığında gayriresmî olarak her haberi ‘böyle yazın’ diye, yalan yanlış yollayan, yalan yanlış fotoğraflar, videolar yollayan, suçsuz günahsız insanların eşinin iffetiyle oynayan o şarlatanı ya sen durdur ya gelip biz durduracağız.”

Özel, özel hayat görüntülerinin yeniden basına gönderilmesi hâlinde milletvekilleriyle birlikte Bakanlığa gideceklerini belirterek, “Bundan sonra bir özel hayat görüntüsünü basına yollarsa o şarlatan, o bakanlığı biz basacağız milletvekilleri olarak” dedi.

Konuşmasında, hedef aldığı kişinin geçmişte bir uyuşturucu soruşturmasının ilk ifadelerinde adının yer aldığını, sonrasında çıkarıldığını da ileri süren Özel, bu kişiye yönelik fiziksel şiddet tehdidi içeren ifadeler kullandı.

“Kimse bu memleketi sahipsiz sanmasın”

Yurttaşların haklarına ve özel hayatlarına yönelik müdahalelere karşı çıkacaklarını ifade eden Özel, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

“Kimse bu memleketi sahipsiz sanmasın. Kimse millete kibir yapmasın, milleti karınca gibi görüp ezmeye kalkmasın. Karıncanın kardeşi bu meydandaki YENİ Partililerdir.”

Fonlarla ilgili iddiaları gündeme taşıdı

Özel, konuşmasında yüz binlerce yatırımcıyı etkilediğini belirttiği fonlarla ilgili usulsüzlük iddialarına da yer verdi. Konunun yeterince tartışılmadığını savunan Özel, “Biz söyleyene kadar kimse konuşmuyordu” dedi.

Türkiye Yüzyılı kampanyasını hazırlayan Ertan Aydın’ın borsada yatırımcıları dolandırdığını ileri süren Özel, “Türkiye Yüzyılı geliyor diyenler, yüzyılın vurgununu yapmış” ifadelerini kullandı.

Özel ayrıca Hayati Yazıcı’nın oğlunun da söz konusu işlemlerde yer aldığını iddia ederek, savcılığın mal varlığına koyduğu tedbirin bir saat içinde kaldırıldığını öne sürdü. Bu iddialar üzerinden iktidarı eleştiren Özel, “Sonra da bu partinin adına AK Parti diyeceksiniz öyle mi? Yıkacağız AK Parti’nin kara düzenini” diye konuştu.

Artvin’den iktidar yürüyüşüne katılım çağrısı

Konuşmasına Artvinlileri selamlayarak başlayan Özel, “Göğe komşu toprakların, başı dik insanlarına; yiğit Artvin’e, güzel Artvin’e, canım Artvin’e selam olsun” dedi.

Siyasi yolculuklarında yurttaşların taleplerini esas aldıklarını belirten Özel, şunları söyledi:

“Biz bu yola, yeni yola çıkarken pusulamızı millete çevirdik. Yolu millete sorduk. Pusula millettir, rota iktidardır. Çok çile çektik, çok zorluklar gördük. Çok engellere takıldık ama tüm sıkıntıları sizlerin desteğiyle aştık. Hepinize yürekten teşekkür ediyorum.”

Artvin’in doğasının, derelerinin, yaylalarının ve dokusunun korunmasının önemini vurgulayan Özel, geçmişte hangi siyasi görüşü benimsemiş olursa olsun tüm yurttaşları YENİ Parti’nin yürüyüşüne katılmaya çağırdı.

Özel, YENİ Parti’yi “Atatürkçülerin, milliyetçilerin, cumhuriyetçilerin, vatanını, milletini, bayrağını, atasını seven herkesin yeni partisi” olarak tanımladı. Eşitlikten, kardeşlikten ve emeğin değerinden yana olanları; emeklilerin yaşam koşulları ve gençlerin geleceği için kaygı duyanları iktidar yürüyüşüne davet etti.

Mersin’de paylaşılan görüntüler tepki çekmişti

Mersin’de 1 Ekim’de belediyelere yönelik gerçekleştirilen operasyon kapsamında bir eve yapılan polis baskınında kaydedilen görüntülerin paylaşılması tepki çekmişti.

Sosyal medyada bazı hesaplar tarafından yayımlanan kayıtlarda, kapıyı açan kadının gece kıyafetiyle olmasına rağmen görüntülenmeye devam edildiği görülmüştü. Görüntülerin basına ve sosyal medyaya servis edilmesi, özel hayatın gizliliği ve kadınların mahremiyetinin korunması açısından eleştirilmişti.