Mersin Milletvekili Perihan Koca Tarsus Devlet Hastanesi'ndeki iddialarla ilgili soru önergesi verdi.

Perihan Koca soru önrgesinde şu ifadelere yerverdi.

Vekili bulunduğum Mersin ilinin Tarsus ilçesindeki Tarsus Devlet Hastanesi’nde, hasta yakınlarıyla yaptığımız görüşmelerde çocuk biriminde yatan çocuk hastaların odalarında kaloriferlerin yanmadığı, ısıtıcı klimaların olmadığı, çocukların tedavilerine soğuk odalarda devam ettiği tarafımıza bildirilmiştir. Söz konusu sorunun 2019’dan beri devam ettiği iddia edilmiştir. Öte yandan yine aynı hastanenin personeli ile yaptığımız görüşmede hastane yönetiminin hastane personeline yönelik mobbing uyguladığını, hastane personelinin dilekçe hakkının engellendiğini, evrak kayıt birimine “gelen dilekçelerin hastane yönetimine sorulmadan işleme alınmaması” talimatı verildiği ifade edilmiştir.

Bu bağlamda;

1. Tarsus Devlet Hastanesi’ndeki çocuk biriminde yatan hastaların ısınma sorunu ne zamandan beri devam etmektedir? Bu konuda hastane yönetiminin 2019’dan beri bu sorunu çözmediği iddiası doğru mudur?

CHP'li Şevkin, “Ağır ve orta hasarlı binalar kaderine terk edildi” CHP'li Şevkin, “Ağır ve orta hasarlı binalar kaderine terk edildi”

2. Söz konusu hastanenin denetimi esnasında bu sorun tespit edilmiş midir? Edilmişse bakanlığınızın ne gibi tedbirleri olmuştur?

3. Hastane yönetiminin hastane personeline yönelik mobbing iddialarıyla ilgili bakanlığınızın bir incelemesi var mıdır? Yoksa bu konuda bir adım atacak mısınız?

4. Hastane evrak kayıt personeline dilekçeyle başvuru hakkının engellenmesine yönelik iddialarla ilgili bakanlığınızın bir incelemesi olacak mıdır?

Editör: Haber Merkezi