ABD Başkanı Donald Trump’ın katıldığı Beyaz Saray Muhabirleri Derneği yemeğinde panik dolu anlar yaşandı. Program sırasında art arda duyulan silah sesleri üzerine salon karışırken, Trump güvenlik gerekçesiyle hızla alandan çıkarıldı.
Hilton Otel’de düzenlenen ve Trump’ın başkanlığı döneminde ilk kez katıldığı etkinlikte, yemek servisinin başlamasından kısa süre sonra bağrışmalar ve silah sesleri yükseldi. Canlı yayın sırasında yaşanan olayda, koruma ekiplerinin uzun namlulu silahlarla salonda pozisyon aldığı görüldü.

Güvenlik bariyerlerini aşarak Trump’ın bulunduğu masaya ulaşan ekipler, ABD Başkanı’nı ve eşi Melania Trump’ı koruma çemberine alarak hızla dışarı çıkardı.
Olay anında salonda bulunan davetlilerin bir kısmının çığlık attığı, bazılarının ise “USA” sloganları attığı duyuldu.
ABD medyasında yer alan bilgilere göre, silahlı saldırgan kısa sürede gözaltına alındı.

Trump’tan İlk Açıklama
Olay sonrası açıklama yapan Trump, “Oldukça hareketli bir akşamdı. Gizli servis ve kolluk kuvvetleri harika bir iş çıkardı. Hızlı ve cesurca hareket ettiler. Silahlı saldırgan yakalandı” dedi.
Trump ayrıca, olay sırasında bir polis memurunun vurulduğunu ancak sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti. Saldırının İran ile olası bir bağlantısı olup olmadığı sorusuna ise “Sanmıyorum” yanıtını verdi.







