Av. Remzi Ümit Atay: "Adana'da yayın yapmakta olan bir yerel gazetenin düzenlemiş olduğu anketi siyasi etiğimize ters bulduğumuz için anketten çekiliyoruz"

CHP Çukurova Belediyesi Başkan A. Adayı Av. Remzi Ümit Atay, Yerel bir gazetenin düzenlemiş olduğu anketi, gerçeklikten çok uzak ve siyasi etik kurallarına uygun bulmadığını belirterek, anketten çekildiğini açıkladı.

Atay, konuyla ilgili, kamuoyuna yapmış olduğu açıklamasında: "Son günlerde yerel bir basın kuruluşu tarafından belediye başkan adaylarına yönelik düzenlenen bir anket hakkında tarafımıza pek çok telefon ve mesaj gelmesi nedeniyle açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur.

Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) tarafından düzenlenen “YEREL YÖNETİMLER EĞİTİM SEMİNERİ”ne katılmak üzere İstanbul’da bulunduğum sırada gelen telefon ve mesajlardan bilgi sahibi olduğum bu çalışma yıllardır her seçim öncesi aynı yerel basın kuruluşu tarafından yapılmaktadır. Bu çalışmada söz konusu kuruluş, önceden bilgi vermeksizin ve onay almaksızın, o seçim sürecinde aday olan veya aday olacağı kulislerde dolaşan isimleri sıralayarak bir oylama başlatmakta ve daha sonra belirli bir ücret mukabilinde reklam veya tanıtım bilgisi yayınlamak üzere ankette adı geçen kişilerle bağlantıya geçmektedir.

Bu şartlar altında;

Milletvekili Bozan Bakan Uraloğlu’na sordu: Mersinlilerin beklediği havaalanı ne zaman açılacak? Milletvekili Bozan Bakan Uraloğlu’na sordu: Mersinlilerin beklediği havaalanı ne zaman açılacak?

1. Çukurova Belediye Başkan A. Adayı olarak önceden bilgim ve onayım olmaksızın anket oylaması adı altında çalışma yapılmıştır.
2. Bu çalışma bir anket veya sağlıklı bir kamuoyu çalışması değildir. Şöyle ki; ne kadar süreceği, kimlerin oy vereceği ve tüm dünya şehirlerinden kimlerin nasıl oylamaya katılacağı belirsizdir.
3. Kullanılan oylara bilişim sistemi üzerinden müdahale edilip edilemeyeceği belirsizdir.
4. Ölçme ve değerlendirme konusunda istatistik bilimine uygun bir çalışmada bulunmamaktadır.

Daha önce ulusal basına yaptığımız açıklamada da belirttiğimiz üzere aday belirleme yöntemleri içerisinde yapılacak anket çalışmalarının şeffaflığı ve istatistik bilimine uygunluğu tartışmalıdır. Bu nedenle de sağlıklı sonuç alınması mümkün değildir.
Adaylık sürecimizin başında da açıkladığımız üzere “SİYASİ ETİK” kurallara bütün adaylık sürecinde uyacağımızı bildirmiştik. Bu nedenle, bu çalışmada yer almayı doğru ve sağlıklı bulmadığımızı ve listeden adımızın çıkarılması için basın kuruluşu ile görüşeceğimizi ve bu tip çalışmalarda yer almayacağımızı kamuoyuna bildirmek isteriz.

İyi niyetli bir yaklaşımla ankette bize destek olan, teveccüh gösteren herkese çok teşekkürler." İfadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi