Capcom'un Resident Evil 4'ünün yeniden yapımı, Ada'nın hikayedeki tarafını detaylandıran yeni ücretli DLC'nin piyasaya sürülmesiyle tamamlandı. Orijinal oyunun aynı anda hareket etmenize ve ateş etmenize izin vermeyen kontrollere dayanması nedeniyle yeniden yapımın başarısız olabileceği endişelerine rağmen, sonuçta tüm zamanların en iyi aksiyon oyunlarından biri olarak yerini geri aldı.

Yeni eklenti Separate Ways, orijinal GameCube sürümünün bir parçası değildi ancak PlayStation 2 sürümüne dahil edildi. Anlatı, bir anti-kahraman olan Ada Wong'u, Leon'un göreviyle kesişen paralel bir yolculuğa çıkarıyor.

Bu versiyonda Ada, köy yerine kalede başlıyor ve Black Robe adlı böceğe benzer bir boss ile karşılaşıyor. Bu patron ona Leon ve Ashley ile aynı virüsü bulaştırarak çeşitli hikaye değişikliklerine yol açıyor. Bu değişikliklere rağmen ana konsept değişmiyor: oyuncular Ada'nın orijinal olay örgüsünü nasıl etkilediğini görüyor ve motivasyonları hakkında fikir sahibi olabiliyor.

Separate Ways, ana senaryodan ayrı olarak farklı bir hikaye sunuyor ve birçok ünlü set parçasına Ada'nın bakış açısından yeni bir bakış sağlıyor. DLC ayrıca ilk turda kaçırılan yeni konumları da içeriyor. Ada'nın yetenekleri orijinaline benziyor, daha hızlı ve bir kıskaç silahı ile donatılmış olması, daha yüksek yerlere erişmesine ve düşmanlara karşı kullanmasına izin veriyor.

Separate Ways ana senaryo kadar uzun değil, ancak iyi tempolu, bir set parçasından diğerine sorunsuzca ilerliyor. Ada, hafif makineli tüfek de dahil olmak üzere Leon'dan daha fazla silah ve eşya ile başlıyor ve tüccarla ticaret yapmak için para ve hazine toplayabiliyor. Oynanışı daha da geliştiren benzersiz zorluklar da var.

Şaşırtıcı derecede düşük fiyatıyla, Separate Ways için Resident Evil 4'e geri dönmek buna değer. The Mercenaries modu için Ada ve Wesker avatarlarının eklenmesi ise bir bonus. Başlangıçtaki şüpheciliğe rağmen, 2023 Resident Evil 4 yeniden yapımı 2005 versiyonu kadar iyi ve Separate Ways cazibesinin önemli bir parçası.

Kaynak: https://newslinker.co/resident-evil-4-remake-a-new-perspective/

Editör: Haber Merkezi