Rusya, Avrupa'nın en büyüğü olan Zaporizhzhia nükleer santralindeki güvenlikle ilgili artan endişelerin ortasında, Kiev ve diğer Ukrayna şehirlerine düzinelerce füze ve insansız hava aracı fırlatarak en az beş kişiyi yaraladı.

Ukrayna'nın üst düzey askeri komutanlığı, gece fırlatılan İran yapımı 35 Shahed insansız hava aracının hepsini imha ettiğini ve Rusya'nın düzinelerce füze fırlattığını da sözlerine ekledi.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı günlük güncellemesinde, "Maalesef ölü ve yaralı siviller, yüksek binalar, özel evler ve diğer sivil altyapı hasar gördü" dedi.

Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko'ya göre başkente düzenlenen hava saldırıları nedeniyle en az beş kişi yaralandı, Rus füzeleri ise gıda dolu bir Odesa deposunu ateşe verdi. Diğer birkaç Ukrayna bölgesinde patlamalar bildirildi.

Ukrayna'nın şehrin savunmasından sorumlu üst düzey generaline göre Rusya, 9 Mayıs tatili öncesinde kazanımları elde etmeyi umduğu için harap olmuş Bakhmut'un bombardımanını da yoğunlaştırdı . Bir zamanlar bir tuz madeni kasabası olarak bilinen Bakhmut, Ruslar tarafından doğudaki ilerleyişini güvence altına almak için kilit bir hedef olarak görülüyor.

Kiev'de çok sayıda patlama 

Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko, Telegram mesajlaşma kanalında yaptığı açıklamada, Kiev'in Solomyanskyi semtinde meydana gelen patlamalarda üç kişinin yaralandığını ve her ikisi de başkentin merkezinin batısındaki Sviatoshyn bölgesine drone enkazının düşmesi sonucu iki kişinin yaralandığını söyledi.

Kiev askeri yönetimi, kentin merkezi Shevchenkivskyi semtinde insansız hava aracı enkazının iki katlı bir binaya çarparak hasara yol açtığını ve ayrıca Ukrayna başkentinin iki yolcu havalimanından biri olan Zhuliany havalimanının pistine düştüğünü söyledi.

Odesa askeri yönetiminin sözcüsü Serhiy Bratchuk, Telegram kanalında, diğerlerinin yanı sıra bir Rus saldırısı olduğunu söylediği büyük bir yapının tamamen alevler içinde kaldığını gösteren fotoğraflar yayınladı.

Ukrayna'nın kabaca üçte ikisinde saatlerce hava saldırısı alarmları verildikten sonra, medyada ayrıca Herson'un güney bölgesinde ve Zaporizhzhia nükleer kompleksinin bulunduğu güneydoğudaki Zaporizhia bölgesinde patlama sesleri duyulduğuna dair haberler vardı.

Editör: Haber Merkezi