Sağlık Emekçilerinin Vergide Adalet Talebi Sürüyor

Adana Tabip Odası ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) yöneticileri ve üyeleri, vergide adalet taleplerini 3 aydır sürdürüyor. Sarıçam Türkan Gizer Aile Sağlığı Merkezi önünde bir araya gelen sağlık çalışanları, "Vergide Adalet İstiyoruz" mesajını iletti. Adana Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Hakan Şen, yapılan açıklamada, "İsrafın kaynağı biz değiliz. Tasarruf edeceğiniz biz olmayacağız" dedi.

Whatsapp Image 2024 05 22 At 12.57.35

KESK; İktidar AYM ve Danıştay Kararlarına Rağmen Yüzde Bir Barajı Hukuksuzluğunda Diretiyor KESK; İktidar AYM ve Danıştay Kararlarına Rağmen Yüzde Bir Barajı Hukuksuzluğunda Diretiyor

Dr. Şen, vergide adalet taleplerini üç aydır dile getirdiklerini belirterek, ekonomik krizin toplumun tüm kesimlerini etkilediğini ifade etti. Sağlık çalışanları olarak temel yaşamsal ihtiyaçlardan feragat etmek zorunda kaldıklarını vurgulayan Şen, gelirlerindeki kesintilere dikkat çekti.

Sağlık çalışanları olarak vergi oranlarının yüksekliğine dikkat çeken Şen, "Şirketlerden yüzde 25 vergi alınırken, emeğiyle geçinmeye çalışan bizlerden %35 vergi alınması kabul edilemez" ifadelerini kullandı. Tasarruf etmek isteniyorsa, öncelikle israfın önlenmesi gerektiğini savunan Şen, hükümet yetkililerine seslenerek, adil bir vergi sistemi talep etti.

Halkın sağlık hakkı ve sağlık çalışanlarının mücadelesi için verdikleri mücadeleye devam edeceklerini belirten Dr. Şen, "Bu mücadeleye katılımınız için tüm mağdur olan çalışanları ve halkımızı eylemlerimize davet ediyoruz" dedi.

Editör: Haber Merkezi