EFQM Mükemmellik Modeli çerçevesinde Türkiye Kalite Derneği (KALDER) tarafından verilen ve iş dünyasının en prestijli ödülleri arasında gösterilen Türkiye mükemmellik ödülleri 31. Kalite Kongresi’nde sahiplerini buldu. Kongrede Sarıçam Belediyesi (EFQM Üstün Performansta 5 Yıldız Belgesi) Mükemmellikte Yetkinlik 5 Yıldız Ödülü’ne layık görüldü.

22-23 Kasım’da “Riskin Ötesi: Bilim, Sektör ve Toplumda Adalet.” temasıyla Kocaeli Kongre Sarayı’nda gerçekleşen 31. Kalite Kongresi, 2022 Türkiye Mükemmellik Ödülleri Töreni ile sona erdi.

  İş, bilim, akademi ve medya dünyasından katılımcıların takip ettiği kongre, KalDer’in 30 yıldan bu yana EFQM Modelini uygulayan kuruluşlara verdiği Türkiye Mükemmellik Ödülleri sonuçlarının açıklaması ile heyecanlı anlara sahne oldu. Türkiye Mükemmellik Ödül Jürisi tarafından Mükemmellikte Yetkinlik 5 Yıldız Ödülü’ne Sarıçam Belediyesi layık görüldü.

“MÜKEMMELLİK KÜLTÜRÜNÜ YAŞATARAK BU KÜLTÜRÜN ÖNCÜSÜ OLDUK”

Ödül töreninde konuşan Başkan Başkanı Bilal Uludağ, Sarıçam Belediyesi olarak, her zaman mükemmeli hedefleyerek ilçelerinde hizmet ürettiklerini belirtti.  Bu doğrultuda kazandıkları ödülün temelinde özverili bir ekip çalışmasının yattığına dikkati çeken Başkan Uludağ konuşmasında şu ifadelere yer verdi “ Görev süremiz boyunca Sarıçam’da mükemmellik kültürünü yaşatarak, bu kültürün öncüsü olarak sürdürülebilir gelişim yolunda ilçemizde her zaman mükemmeli hedefledik. Bu sürede ilçemizin her köşesine eşit ve kaliteli hizmet götürerek, Sarıçam’ı bölgenin vizyon bir ilçesi haline getirmeyi başardık. Bu başarının altında ekip ruhu var, özveri var, inanmışlık var. Bu inanç ve özveri ile çalışarak, bugünkü aldığımız ödül bizlerin sorumluluğunu daha da artırmıştır. Bu azim ve inançla şimdiki hedefimiz altı yıldızlı bir Sarıçam. O yüzden daha yapacak çok işimiz, daha yürüyecek çok yolumuz var. Son olarak Sarıçam Belediyemizin EFQM Modelini uygulayan kuruluşlar arasında 5 Yıldız Belgesini almasında en büyük emeği geçen başta çalışma arkadaşlarım olmak üzere jüri heyetine ve bu organizasyonda emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum”

Editör: Güven BOĞA