Sergi : “Scordatura İstanbul”

Institut français Türkiye yeni sergisi “Scordatura İstanbul”u sunmaktan mutluluk duyar. Sergi, megapol İstanbul’da işitsel ve görsel bir gezintidir. Ressam Patrick Singh ve müzisyen Jérôme Fohrer’in kesişen, ortak ama ikili bakışları, dünya şehri İstanbul’u farklı bir şekilde görmenizi ve dinleminizi sağlayacak.

Institut français tarafından rezidans programı kapsamında İstanbul’da ağırlanan sanatçılar, 30 Mart - 22 Temmuz tarihleri arasında hem sergilerini hem de sınırlı sayıda basılan 300 adet kitaplarını sunuyorlar. Kütüphanede satışa çıkacak kitabın tüm geliri deprem bölgesinde zarar gören konservatuarları ve öğrencilerini destekleyen « Les notes de l’espoir »/ “Umut notaları” kampanyasına bağışlanacak.

Kendilerini İstanbul’un insan dalgasına ve kalabalığına, birbirine geçen sokak ağlarına ve mahallelerin bitişikliğine, acil durum sirenlerinin delici sesine, motorların, kornaların, ivmelerin kaosuna atarak, susam ve kömür kokularının içinde sis düdüklerinin yankılarında süzülerek, Jérôme Fohrer ve Patrick Singh dünya kentini kendilerine özgü bir tutumla, yani tüm duyular tetikte olacak şekilde ele almışlardır. Bu ortak çalışmada kokular, renkler ve sesler İstanbul'un görülmesi, koklanması, İstanbul’a dokunulması, İstanbul’un tadılması ve işitilmesi için birbirlerine o kadar güçlü karşılık verirler ki bir an için öpülmeye rızasını vermiş şehrin ayaklarımızın dibine bırakıldığına inanırız. İkilinin şehrin kalbine yaptıkları bu büyük atlayıştan ortaya çıkan 10 parça ve elliden fazla görüntü, burada bize sunulan ve devamını getirmenin bize düştüğü bir diyaloğun başlangıcı olmayı üstlenir.

                                                                                                                Ingrid Thobois- Yazar

Patrick Singh :

Patrick Singh Fransız bir görsel sanatçı, ressam, tasarımcı, sanatçı kitapları ve seyahat günlükleri yazarıdır. Otuz yılı aşkın bir süredir kendini birçok ülkede sergi/yerleştirme projeleri, misafir sanatçı programları ve yayıncılık projelerine adamıştır. Çalışmaları, içinden geçtiği toplumlardan esinlenir ve gücünü insanlıklarının kırılganlığından alır.

Couverture_livre

Jérôme Fohrer :

Jérôme Fohrer basçı, kontrbasçı ve bestecidir, özgür ve macera peşinde olan müziğe inanır. Mevcut partisyonları yeniden okumaktansa hevesle kendi sayfalarını yazmaya girişmeyi tercih eder. Bu seçim, 20 yılı aşkın bir süredir farklı ufuklara sahip çok sayıda oluşuma katkıda bulunmasına ve orijinal olduğu kadar çeşitli projelerle dünyayı dolaşmasına da olanak sağlamıştır.

Sergi 30 Mart-22 Temmuz tarihleri arasında pazartesinden cumartesine saat 10-18 saatleri arasında ziyarete açıktır. Giriş serbesttir.

Sergi hakkında ayrıntılı bilgiye buradan erişebilirsiniz:
https://www.ifturquie.org/etkinlik/sergi-scordatura-istanbul/

Editör: Haber Merkezi