SCP Adana ve Mersin yöneticileri İncirlik önündeydi

“Nükleer Silahları derhal İncirlik’ten Çıkartın” diyen Sosyalist Cumhuriyet Partisi (SCP) Adana ve Mersin İl ve ilçe yöneticileri İncirlik önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamayı Mersin İl başkanı Hatice Tunç yaptı.          

Sosyalist Cumhuriyet Partisi tarafından, Adana’daki İncirlik üssü önünde düzenlenen eylemde İncirlik üssündeki nükleer silahların bir an önce Türkiye dışına çıkarılması istenerek, İncirlik üssüne ve Kürecik’teki radar üssüne el konulması talep edildi. 68 Hareketinin önderlerinden Hasan Bayık’ın da katıldığı eylemde ‘Kahrolsun Amerikan emperyalizmi’ sloganları atıldı. ABD başta olmak üzere Batılı ülkeler Ukrayna’ya silah sevkiyatına devam ederken, Rusya topraklarını savunmak için her türlü önlemi alacağını açıklamaya devam ediyor. Bölgede artan gerilimle birlikte taraflardan nükleer silahlar kullanılabileceği yönünde açıklamalar yapıldı. Sosyalist Cumhuriyet Partisi Başkanlık Kurulu’nun geçtiğimiz günlerde yaptığı İncirlik’teki nükleer silahların Türkiye dışına çıkarılması çağrısının ardından bugün Adana, Mersin, İl yöneticilerinin katılımı ile Adana’daki İncirlik üssü önünde, ‘İncirlik Üssü’ne el konulsun, ABD’nin nükleer silahları Türkiye dışına çıkarılsın’ eylemi düzenlendi.

IMG_20221007_145302

ABD’NİN NÜKLEER SİLAHLARI HALEN İNCİRLİK ÜSSÜNDE

‘Burada nükleer silah istemiyoruz, Kahrolsun Amerikan emperyalizmi, İncirlik üssüne el konulsun’ sloganlarının atıldığı eylemde basın açıklamasını Sosyalist Cumhuriyet Partisi Mersin İl Başkanı Hatice Tunç yaptı. Açıklamada, “Ukrayna krizi, nükleer silahların da kullanılacağı bir dünya savaşını gündemimize getirmiş bulunuyor. ABD’nin Ukrayna’ya yaptığı silah sevkiyatını artırmasından ve Rusya’nın kısmi seferberlik ilanından sonra çok sayıda ülkeden Üçüncü Dünya Savaşı uyarıları geldi. Üçüncü Dünya Savaşı demek, nükleer silahların kullanıldığı savaş demektir. İncirlik üssünde ABD’nin nükleer silahlarının olduğu biliniyor. 15 Temmuz FETÖ’cü darbe girişiminin ardından ABD, buradaki nükleer silahları kendisi açısından daha güvenilir bir başka ülkeye taşımak istediyse de bu gerçekleşmedi. Nükleer silahlar hala İncirlik’te!” denildi.

İNCİRLİK 15 TEMMUZ FETÖ’CÜ DARBE GİRİŞİMİNİN KARARGÂHI OLARAK KULLANILDI

İncirlik’te bulunan nükleer silahların Türkiye’yi hedef haline getirebileceğine dikkat çekilen açıklamada şunlara yer verildi: “Nükleer silahların kullanılacağı olası bir savaşta Rusya doğal olarak İncirlik’i vuracaktır. Böylece Türkiye taraf olmadığı bir savaşta Nükleer silahların hedefi olacaktır. Bu da Adana başta olmak üzere bölgedeki şehirlerimizin Hiroşima’nın kaderini yaşaması anlamına gelecektir. Türkiye, Ukrayna krizinde Atlantik İttifakının savaş korosuna katılmayarak doğrusunu yaptı. Bugün de yapılması gereken, vakit geçirmeden İncirlik’teki nükleer silahların bir an öne Türkiye dışına çıkarılmasıdır. İncirlik üssü, Türkiye’nin NATO’ya katıldığı günden bu yana, Türkiye’mizi ilgilendiren her kritik gelişmede, aleyhimize çalışan bir fesat yuvası oldu. Son olarak 15 Temmuz FETÖ’cü darbe girişiminin karargâhı olarak çalıştı.

IMG_20221007_145607

İNCİRLİK VE KÜRECİK’E EL KONULSUN

Ukrayna krizinin daha da ağırlaştığı, bir genel savaşa dönme riskinin büyüdüğü ve ABD’nin komşumuz Yunanistan’ı Türkiye’yi hedef alan bir cephaneliğe dönüştürdüğü bugünlerde, İncirlik gibi Türkiye’nin içindeki bir askeri üssün varlığının tehlikeyi daha da büyüttüğü açıktır. Cumhurbaşkanı’na ve Hükümete sesleniyoruz! Nükleer silahlar derhal Türkiye dışına çıkarılmalıdır! İncirlik üssüne ve onun bir parçası olarak çalışan Malatya Kürecik’teki radar üssüne el konulmalıdır!” 1968 gençlik hareketinin önderlerinden Hasan Bayık’ın da katıldığı eylemde SCP Adana İl Başkanı Bayram Hazar eylem hazırlıkları ve eylem sırasında gösterdikleri kolaylık nedeniyle Adana Emniyetine teşekkür etti.

Editör: Güven BOĞA