SEÇER: “ADALETLİ BİR YAKLAŞIM GÖRMÜYORUZ”

BAŞKAN SEÇER 4 TELEVİZYONUN ORTAK YAYININA KATILDI

“BU FESTİVALLER BİR ANLAMDA İLAÇ NİTELİĞİNDE”

“SOSYAL BELEDİYECİLİKTE ÖNEMLİ PROJELER ÜRETİYORUZ”

ŞELALE OTEL’İN YERİNE MUAZZAM BİR SOSYAL TESİS YAPACAĞIZ”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 1. Uluslararası Tarsus Festivali kapsamında gerçekleştirilen Kanal 33, Sun TV, İçel TV ve Koza TV’nin ortak yayınına katıldı. Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’la birlikte, tarihi Kırkkaşık Bedesteni önünde yapılan canlı yayında; Tarsus’a kazandırılan Uluslararası Tarsus Festivali’ni değerlendiren Başkan Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak hem Tarsus’ta hem de Mersin genelinde gerçekleştirdikleri hizmetleri anlattı.

Mersin’de festivalleri yaparken 2 temel nedenleri olduğunu; bunlardan birisinin bölgemizin tanınması, diğerinin de insanların bir araya gelmesi olduğunu belirten Başkan Seçer, “Herkes burada bir arada olsun, bir ayrım olmadan, siyaset olmadan bu güzellikleri paylaşsın istiyoruz. Memleketimizin de açıkçası buna ihtiyacı var. O yüzden bu festivaller bir anlamda ilaç niteliğinde” diye konuştu.

Festivalin vatandaşlara sunduğu kültürel aktiviteler kadar, esnafa da ekonomik anlamda katkı sunduğunu söyleyen Başkan Seçer, “Festival gözlemlediğim kadarıyla Tarsus’a önemli bir hareket getirdi. Kadın üreticilerin pazarları, Tarsus’a özgü lezzetlerin sergilendiği stantlar insanların ilgisini çekiyor ve tabi ki esnafı da memnun ediyor” dedi.

Kentin yapısal sorunlarının yanı sıra, bir de kentin canlılığını sağlayan insanlar için de çalışmalar yapılması gerektiğini ve bunu en iyi şekilde yapmaya çalıştıklarını söyleyen Başkan Seçer, “Kenti canlı ve enerjik kılan içindeki insandır. Önceki hafta Tarsus’ta yarı maraton yaptık. Bisiklet kültürü büyüsün, gelişsin, burada bisiklete rağbet olsun diye burada Kleopatra Bisiklet Festivali yapıyoruz. Bunlar da son derece önemli çalışmalar” ifadesini kullandı.

“İlçe belediyelerimizle uyum yakalamaya gayret ediyoruz”

Tarsus’a yapılan hizmetlerle ilgili değerlendirme yapan Başkan Seçer, ilçe belediyeleri ile uyum içerisinde ilerlediklerini kaydederek, “Sadece Tarsus’ta değil, diğer ilçelerimizde de bu uyumu yakalamaya gayret ediyoruz. Mutlaka eksik kaldığımız taraflarımız oluyor, ama her zaman bir adım daha öteye gitme çabası içerisindeyiz” dedi.

Tarsus’un üretici bir bölge olduğunu ve tarımsal üretimin olduğu bölgelerde insanların ilk taleplerinin yol, su ve arazi yolu olduğuna vurgu yapan Başkan Seçer, Tarsus’un özelinde tarihi bir yer olmasından kaynaklı, çalışmaların da izinler dahilinde yapıldığını belirtti.

“Tarsus’a yeni toplu taşıma araçları hizmet ediyor”

Tarsus’a yeni otobüsler verilmeden önce 1990’lardan kalma otobüslerin kullanıldığını söyleyen Başkan Seçer, “Şimdi Tarsus’a 41 adet yeni otobüs geldi. Üstüne de bizim mevcut filomuzdan en yeni modellere sahip 17 otobüs daha gönderdik. Şu anda 58 aracımız burada aktif olarak toplu taşımaya katkı yapıyor” dedi.

Tarsus’ta kırsal ve yaylalık bölgelere de yeni otobüslerin hizmet verdiğini söyleyen Başkan Seçer, “Bu uygulamamız son 3 yıldır yaz aylarında çok memnuniyet yarattı” dedi.

“Sosyal belediyecilikte çok önemli projeler üretiyoruz”

Büyükşehir Belediyesi olarak Mersin’in birçok ilçesinde hayata geçirdikleri Eğitim Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri, LGS Hazırlık Merkezleri, Kadın Meslek Edindirme Atölyeleri, Çocuk Gelişim Merkezleri, Mahalle Mutfakları ve Eğitim Yardımlarından bahseden Başkan Seçer, “Bunlar bana göre, bir toplum için yapılabilecek en değerli hizmetlerin başında gelir” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin barınma sorununa yönelik çalışmaları da anlatan Başkan Seçer, “Yurtlarımız var. Tarsus’ta yeni bir kız öğrenci misafirhanemiz var. Konukevimizi hizmete aldık. Gençlik Kampı’nın olduğu bölgede Tarsus Berdan Barajı’nın olduğu bölgede bir binamız vardı. Orayı hemen bir yurda çevirdik. Biz eski Şelale Oteli’ni de yıktık. Ancak oraya otel yapmayacağız. Çok güzel bir sosyal tesis yapacağız. Umut ediyorum 2024’ün ortasında bir tarihe kadar yetiştireceğiz ve Tarsus halkına muazzam bir sosyal tesis kazandıracağız” diye konuştu.

 “Adaletli bir yaklaşım göremiyoruz”

Genel seçimlerin çok önemli olduğunu, bu seçimlere Türkiye adına ve yerel yöneticiler adına da ayrı bir önem atfettiğini vurgulayan Başkan Seçer, “Elbette yapılan engelleri bir bahane olarak öne sürmeyeceğiz. Tüm bunlara rağmen çok değerli işler yaptığımızı söyleyebilirim. Mutlaka beğenen var, eksik bulan var, çok iyi bulan var. Ama genelde de bir memnuniyetin olduğunu söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.

Belediye bütçelerinin göreve geldikleri günden bu yana artığını, ancak gelire göre gider artışlarının da olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Seçer, “Maliyetler inanılmaz arttı. Tek bir örnek vereceğim. Ocak 2021’de kullandığımız elektrik faturasıyla, Eylül 2022’de kullandığımız elektrik faturası arasında yüzde 655 fark var. Hesap bu kadar basit” diye konuştu.

Editör: Güven BOĞA