Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Adana Şubesi; "Sağlıkta Tasarruf Olmaz"

SES Adana Şube ve KESK Adana Şubeler Platformuna bağlı sendikaların yöneticileri Ruh Sağlığı Hastanesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdiler.

Whatsapp Image 2024 06 06 At 13.06.37

SES Adana Şube Yönetim Kurulu Üyesi Abdulbari Kahraman tarafından okunan açıklamada; "Ülkede dinmek bilmeyen enflasyon ateşi yanarken çarşı pazarda her gün zam gelmeyen ürün kalmazken ev kiraları ev sahiplerinin insafına bırakılırken ulaşım ücretleri cep yakarken, bunların hiçbirine önlem alınmadan emekçiler üzerinden kamuda tasarruf paketi açıklanmıştır" denildi.

Kahraman sözlerine şu şekilde devam etti; Hükümetin uyguladığı yanlış ekonomi politikaları yüzünden emekçiler enflasyon canavarının altında ezilmekte alım gücü düşmekte ama ne yazık ki tüm bu sorunların çözümü olarak kamuda emekçilerin aldığı ek mesai ve nöbet ücretlerine göz dikilmekte kullanılan A4 kağıtlarından, temizlik ve hijyen ürünlerinden tasarrufa gidilmektedir.

Kamuda çalışan emekçilerden tasarruf edilmeden önce bol sıfırlı maaş alan danışmanlar ve huzur hakkı adı altında 3-5 ayrı yerden maaş alan bürokratların ücretlerinde tasarrufa gidilmelidir.

Daha önce gideri ‘’çerez parası’’ bile değil denilen makam ve konvoy arabalarından her bakanın seyahati için tahsis edilen özel uçaklardan vazgeçilmeli.

Sağlık hizmetleri sınıfında çalışan bir emekçinin almış olduğu giyim yardımı 136 lira iken, şehir hastanelerinde şirketlere ödenecek toplam tutar 83 milyar 697 milyon liradır. Araç geçişli otoyollara, hasta garantili hastanelere döviz bazlı ödemeler yapılacağına sağlık emekçilerine ve emeklilere ödemeler yapılmalı refah seviyesi artırılmalıdır.

Yüksek gelir grupları için servet vergisi getirilmeli, yoksulluk sınırındaki ücretlerden alınan gelir vergisi oranı %10 a indirilmeli, hane halkının kullandığı tüketim ve hizmetlerde dolaylı vergilerin sıfıra düşürülmesi gerekmektedir.

Kamu kurumlarında liyakat esas alınmalı her önüne gelen kişi sorumlu yapılmamalı yapılan iş konusunda ehliyeti bilgi ve tecrübesi olmayan kişiler kaç dakika da bir görüşme yapılacağına ne kadar sürede hasta bakılacağına hangi testin yapılıp yapılmayacağına karar vermemeli.

KESK; İktidar AYM ve Danıştay Kararlarına Rağmen Yüzde Bir Barajı Hukuksuzluğunda Diretiyor KESK; İktidar AYM ve Danıştay Kararlarına Rağmen Yüzde Bir Barajı Hukuksuzluğunda Diretiyor

Servislerde yatan hasta sayısına göre sağlık emekçisi sayısı belirlenmeli.

Servislerdeki yer değişiklikleri sendika ayrımı yapılmadan herkese eşit bir şekilde belirli standartlara göre yapılmalı.

Özellikle acilde ve yataklı servislerde nöbet usulü çalışılan birimlerde dinlenme alanları oluşturulmalı.

Servis ya da birim değişikliği yapılmadan önce mutlaka çalışanların görüş ve önerisi alınmalı.

İletişim kanalları açık tutulmalı.

Denetim yetkisi olmayan kişilerin başka bir meslek grubunu denetlemesi, yaptığı işin kalitesini, standardını belirlemesi kabul edilemez.

Özlük haklarının kullanılması idarecilerin keyfine bırakılmamalı.

Buradan bir kez daha haykırıyoruz Sağlıkta, eğitimde ve sosyal güvenlikte tasarruf olmaz diyoruz.

Emeğin, emekçinin her daim yanında olacağımızı belirtiyor hepinize katılımınız için teşekkür ediyoruz.

Whatsapp Image 2024 06 06 At 13.06.38

Editör: Haber Merkezi