Seyhan Belediye Başkan A. Adayı Hüseyin Orhan: "Neden Belediye Başkanlığına Adayım"

Çukurova Gazeteciler Cemiyetinde Basınla Kahvaltılı Toplantı Düzenleyen Orhan Projelerini ve Neden Aday Olduğunu Anlattı.

Seyhan Belediye Başkan A. Adayı Hüseyin Orhan Şunları İfade Etti;

Ailem; sosyoekonomik nedenlerle Adana Seyhan’a göç eden yüzbinlerce aileden biridir.

Kendi kentlerinde iş, aş ve barınma zorluğu yaşamış, Anadolu halkına kucak açan ve kendi kültürüyle gelen halkın kültürünü harmanlamayı başarmış nadir ilçelerden biridir.  Seyhanımız bu nedenle rengarenk bir kültüre mozaiktir. Ben de bu mozaiğin bir parçasıyım. İl, orta, lise, üniversite ve iş yaşamımın geçtiği Seyhan’ın hangi sorunları yaşadığını Seyhan’da kiracı bir ailenin çocuğu olarak yaşadığım 8 ayrı mahalledeki edindiğim yaşam tecrübemle bilmekteyim. Seyhanımızın eğitim kültür sanat altyapı ve çarpık kentleşme sorunlarına tepeden bakan biri değil de o sorunların yumağındaki biri olarak yaşanmışları bilmekteyim. Eğitim hayatımın sonlarında Seyhan ve Adana Büyükşehir belediyeler bünyesinde edindiğim tecrübelerle bu sorunların çözümüyle ilgili yapacağım çalışmaları yıllardır yan yana durduğum odalar sendikalar, meslek kuruluşları ve derneklerle yaptığımız çalışmalar sonucunda oluşturduğumuz projelerle mutlu bir Seyhan yaratacağımıza eminim. Bu nedenle sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarında yerel yönetimlerle ilgili çalışmalar bizlerin referansıdır. Ülkemizin ve Seyhan’ımızın içinde bulunduğu derin yoksulluk nedeniyle yaşadıkları sorunların bilincindeyiz. Bu yüzden Seyhan’ın her bölgesinde eğitimde fırsat eşitsizliğini gidermek ve gençlerimizin ve çocuklarımızın eğitim kültür sanat ve spor alanlarında kendilerini geliştirecek merkezlerin açılacağını vurguladı.

WhatsApp Görsel 2023-12-01 saat 13.35.00_3d4f16d9

Kendisinin de içinden geldiği Seyhan’ın sosyo-ekonomik olarak alt seviyede bulunan mahallelerinde bu merkezlerin özellikle uyuşturucu ile mücadelede etkin rol alacağını kaydetti. Farklı mahallelerdeki tekno kütüphaneler ve sanat merkezleri açılacağını sözlerine ekledi. Seyhanlılar hiç merak etmesin arttıracağımız güvenlik önlemleri sayesinde çocukların ve gençlerin uyuşturucu batağı haline getirilen alanları güvenli hale getireceğiz dedi. Mutlu ve yaşanılabilir bir Seyhan’ı inşa etmek için TMMOB ‘a bağlı odalar, sendikalar, sivil toplum kuruluşları ve Seyhanlıların ortak aklı ile beraberce hareket edeceğiz diye sözlerini noktaladı.

Ekran görüntüsü 2023-12-01 141539

Hüseyin ORHAN Kimdir?

1981 doğumlu Hüseyin ORHAN İlk, Orta, Lise, Üniversite ve Lisansüstü eğitimlerini Adana’da tamamladı. Adana Erkek lisesinden mezun olduktan sonra Çukurova Üniversitesi Fizik bölümünde eğitimine devam etti. Yüksek lisansını da yine Çukurova Üniversitesi eğitim fakültesinde yaptı. Ayrıca İş sağlığı ve güvenliği eğitimleri tamamladıktan sonra B sınıfı İSG uzmanı olmaya hak kazandı. 2008 yılında kurucusu olduğu Dinamik Özel Eğitim Merkezinde yüzlerce öğretmen ile binlerce öğrenciye hizmet vermeye başladı. 2014 yılında Seyhan belediyesi Seyhan İmar A.Ş Genel Müdür Vekili olarak göreve başladı. Böylelikle ekip arkadaşlarıyla birlikte yerel yönetimlerde kültür, sanat ve eğitimde fırsat eşitsizliğinin giderilmesi alanında projelerini hayata geçirme fırsatı yakalamıştır. 2019 yılındaki yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisinden Seyhan belediyesine belediye meclis üyesi olarak seçildi.

2021 yılında Adana Büyükşehir Belediyesi Altın Koza A.Ş.'de Genel Müdürü ve Altınkoza film festivali yürütme kurulu üyesi olarak göreve geldi.

Çeşitli dönemlerde Atatürkçü Düşünce Derneği, Adana Alevi Platformu ve Bulamder'de üye ve yönetici olarak görev almış, sendika ve meslek odalarının faaliyetleri içinde yer almıştır.

Yoksulluk, gelir adaletsizliği, eğitimde fırsat eşitsizliği ve çevre sorunları gibi sosyal meselelerle ilgili çeşitli platformlardaki yazıları ve konuşmaları ile toplumsal farkındalığı artırma çalışmalarını sürdürmektedir.

2011 yılında coğrafya öğretmeni İlknur ORHAN ile evlendi. Bu mutlu evliliğinden kızı Helin ve ikiz erkek kardeşler Kerim ve Devrim adında üç çocuğu vardır.

Tunceli Milletvekili Ayten KORDU, Çölyak Hastalarının Sorunları Çözüm Bekliyor! Tunceli Milletvekili Ayten KORDU, Çölyak Hastalarının Sorunları Çözüm Bekliyor!

Editör: Haber Merkezi