SBŞT YENİ SEZONU “PARKTA GÜZEL BİR GÜN” İLE AÇTI

SEYHAN’DA TİYATRO ÖZLEMİ “PARKTA GÜZEL BİR GÜN” İLE SONA ERDİ

Seyhan Belediyesi Şehir Tiyatrosu (SBŞT) yeni sezonun perdelerini Adanalı ünlü tiyatro ve sinema sanatçısı Caner Cindoruk’un yönettiği “Parkta Güzel Bir Gün” adlı oyunla açtı. Adanalıların yoğun ilgisi gösterdiği prömiyerde tiyatroseverler hem eğlenceli hem de düşündüren anlar yaşadı.

SEZON AÇILIŞI “PARKTA GÜZEL BİR GÜN” İLE YAPILDI

Başkan Akif Kemal Akay’ın tiyatroya ve tiyatroculara verdiği destekle daha da güçlenen SBŞT, Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde ilk gösterimi gerçekleştirilen; Adanalı tiyatro ve sinema sanatçısı Caner Cindoruk’un yönetmenliğini üstlendiği “Parkta Güzel Bir Gün” adlı oyunla yeni sezona merhaba dedi.

PARKTA GÜZEL BİR GÜN7

NUR SÜRER, TAMER LEVENT VE RIZA AKIN YALNIZ BIRAKMADI

Sivas’ta yapılan belediye başkanları toplantısında olması nedeniyle Başkan Akif Kemal Akay’ın katılamadığı ilk gösterimde Adanalı ünlü oyuncu Rıza Akın, Türk tiyatrosunun önemli isimlerinden Tamer Levent ile Türk sinemasının unutulmaz oyuncularından Nur Sürer ve belediye bürokratları da oyunu izleyenler arasında yer aldı.

POLİTİK KARARLARIN NEDEN OLDUĞU TRAJİKOMİK OLAYLAR

Yönetmenliğini Adanalı ünlü tiyatro ve sinema sanatçısı Caner Cindoruk’un yaptığı, Yönetmen yardımcılıklarını Veysel Sadak ile SBŞT Genel Sanat Yönetmeni Tamer Gözüdeli’nin, dekor ve kostümlerini Yusuf İnan Güneş, ışık ve efektlerini ise Akay Tonguç’un üstlendiği oyunun Reji Asistanlığını ise Süleyman Söylemez yapıyor.

Mehmet Kara, Taner Cindoruk ve Merve Konuk’un oynadığı, sınır, insan, aidiyet ve özgürlük konularının komedi diliyle ele alındığı tek perdelik oyunda, politik kararların neden olduğu trajikomik olaylar çarpıcı bir dille izleyicilere aktarılıyor.

CİNDORUK: DOĞUP, BÜYÜDÜM YERDE OYUN YÖNETMEK ONUR VERİCİ

Performanslarıyla izleyicilerin beğenisini toplayan oyunun sonunda söz alan oyunun ünlü yönetmeni Caner Cindoruk, Ben burada doğdum büyüdüm. Bu kurumda yetiştim. Yaklaşık 12 yıl Seyhan Belediyesi’nde çalıştım. Burada doğdum büyüdüm, tiyatroyu burada öğrenmeye çalıştım. BU vesileyle de kendi doğduğum, büyüdüğüm yerde oyun yönetmek, ağabeylerimin içinde bir oyun yönetiyor olmak benim için çok büyük onur verici bir durum. Herkese teşekkür ederim. İyi ki geldiniz, iyi ki aramızdasınız. Sağ olun, var olun” dedi.

PARKTA GÜZEL BİR GÜN10

LEVENT: YOLUNUZ AÇIK OLSUN

Türk tiyatrosuna önemli eserler kazandıran, oynadığı ve yönettiği oyunlar ve filmlerle sanata değer katan tiyatro ve sinema sanatçısı Tamer Levent ise “Bir sınır meselesiyle güncel şeyleri anlattınız. Tebrik ediyorum. Çok coşkulu bir prömiyer oldu. Yolunuz açık olsun. Tebrik ederim” diye konuştu.

HER CUMA, SAAT 20.00’DE, ÜCRETSİZ

Oyun her Cuma, saat 20.00’de Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde tiyatroseverler için ücretsiz olarak sahnelenecek.

Editör: Haber Merkezi