SEYTİM’İN GENÇLERİ BAŞARIYA DOYMUYOR

SEYTİM’Lİ GENÇLERDEN BÜYÜK BAŞARI

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’ın yenilikçi fikirlerin hayata geçirilebilmesine olanak sağlamak amacıyla hizmete açtığı Seyhan Teknoloji ve İnovasyon Merkezi (SEYTİM) başarılarına bir yenisini ekledi.

Daha önce REX 2022 ve ROOT 2022 Türkiye Geneli Robotik Kodlama yarışmalarında Türkiye Şampiyonluğu’nun da arasında bulunduğu dereceler elde eden SEYTİM, Robotex Turkey Ege Bölge Finali’nde katıldığı üç takımla derece elde ederek Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.

Geçtiğimiz hafta sonunda gerçekleştirilen Robotex Turkey Ege Bölge Finali’nde 182 takım Türkiye finallerine katılabilmek için 18 ayrı kategoride yarıştı.

Yarışmalarda “Kızların İtfaiyeciliği” kategorisinde yarışan SEYTİM takımı birincilik, “Mblock Çizgi İzleyen” ile “Nordic Folkrace” kategorilerinde yarışan SEYTİM takımları da ikincilik dereceleri elde etti.

Üç takım da bu derecelerle Antalya’da yapılacak olan Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.

Başarılı sonuçlar elde eden SEYTİM takımlarını kutlayan Başkan Akif Kemal Akay, “Gençlerimiz hem bugünümüz hem de geleceğimiz. Gençlerimizin elde ettiği başarılar, geleceğe dair umutlarımızı tazeliyor.  Gençlerimize her alanda inanıyor ve güveniyoruz. Başarılarından dolayı takımlarımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi. 

SEYTİM - ROBOTİK KODLAMA  (3)

SEYTİM - ROBOTİK KODLAMA  (1)

SEYTİM - ROBOTİK KODLAMA  (2)

SEYTİM - ROBOTİK KODLAMA  (6)

SEYTİM - ROBOTİK KODLAMA  (7)

Editör: Haber Merkezi