Sırbistan'ın başkentinin güneyindeki bir kasabada hareket halindeki bir arabadaki silahlı bir kişinin yoldan geçenlere ateş açması ve kaçması sonucu en az sekiz kişi öldü, 13 kişi yaralandı.

Devlet televizyonuna göre olay, Perşembe günü geç saatlerde Belgrad'ın yaklaşık 50 km (30 mil) güneyindeki Mladenovac kasabası yakınlarında meydana geldi.

RTS raporuna göre, 21 yaşındaki saldırgan insanlara rastgele ateş etmek için otomatik silah kullandı ve polisin saldırıdan sonra kaçan zanlıyı aramaya devam ettiğini söyledi.

Raporda, Sırbistan İçişleri Bakanı Bratislav Gasiç'in vurulmayı "terör eylemi" olarak nitelendirdiği belirtildi.

Bölgeye ambulansların yanı sıra özel polis ve helikopter birlikleri sevk edildi.

Mladenovac saldırısı, Sırbistan’ın Belgrad'ın merkezindeki bir okulda 13 yaşındaki bir çocuğun babasının silahlarını kullanarak sekiz okul arkadaşını ve bir güvenlik görevlisini öldürdüğü silahlı saldırının ardından geldi. Fransız dışişleri bakanlığı, ölen çocuklardan birinin Fransız vatandaşı olduğunu söyledi.

Perşembe günü erken saatlerde, çoğu siyah giyen ve çiçekler taşıyan düzinelerce öğrenci kurbanlara saygılarını sundu. Çarşamba günkü saldırının ardından çiçekler, küçük oyuncak ayılar ve futbol toplarının önünde duran insanlar, okulun dışında ağladı ve kucaklaştı.

Balkanlar, kişi başına düşen silah sayısında Avrupa'nın en iyi bölgeleri arasında yer alıyor ve Sırbistan, 1990'lardaki savaşlardan kalan silahlarla çalkalanıyor.

Editör: Haber Merkezi