İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı‘na silahlı saldırıda bulunan kişinin yakalandığını açıkladı.

Seçime kısa bir süre kalırken İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na binasına kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce silahlı saldırı düzenlendi. TELE1’e konuşan İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı Basın Birim Görevlisi İsmail Yiğit bir kurşunun binadaki sandalyeye isabet ettiğini açıkladı. Binanın 3. katında yani en üst katta bir kurşuna daha rastlandı. Bu kurşuna ilişkin detay verilmedi.

İYİ Parti Parti Genel Başkanı Meral, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Adımıza dikkat et, beni kendinle uğraştırma” sözlerini hatırlatarak “Meral Akşener’i korkutacak adam daha anasından doğmadı. Korkmuyorum Recep Bey” dedi.

Saldırıyı provokasyon olarak nitelendiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saldırganın yakalandığını duyurdu. Soylu Twitter hesabından “Türk Polisi yakalar İYİ Parti İl Başkanlığına isabet eden saldırı ile ilgili fail yakalandı. Sorumlu mevkidekilerin suçlamalarda bulunurken dikkatli olmaları gerekir. Bizim görevimiz yakalamak. Devletinize ve polisinize itimat ediniz. Mahcup olursunuz” ifadelerini kullandı.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="tr" dir="ltr">Türk Polisi yakalar👏<br><br>İYİ Parti İl Başkanlığına isabet eden saldırı ile ilgili fail yakalandı.<br><br>Sorumlu mevkidekilerin suçlamalarda <br>bulunurken dikkatli olmaları gerekir.<br><br>Bizim görevimiz yakalamak. <br>Devletinize ve Polisinize itimat ediniz.<br>Mahcup olursunuz.</p>&mdash; Süleyman Soylu (@suleymansoylu) <a href="https://twitter.com/suleymansoylu/status/1641814923154956289?ref_src=twsrc%5Etfw">March 31, 2023</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Editör: Haber Merkezi