Devrim şehidi Kubilay’ın akrabası Kozan’dan başkan adayı : “Cumhuriyet için baş veririz, başımızı eğmeyiz”

23 Aralık 1930’da Menemen’de bir grup gerici tarafından başı kesilerek katledilen “Devrim şehidi” asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay’ın akrabası Sudiye Gizem Aksoylu, CHP’den Kozan Belediye Başkan adayı gösterildi. Büyükannesi, Kubilay’ın dayısının oğlu olan Av. Sudiye Gizem Aksoylu, “Cumhuriyetin devrimlerine ve izinde yürüdüğümüz Atatürk’e layık çalışmalar yapmak için yola çıktım. Bu uğurda tıpkı Kubilay gibi gerekirse baş veririz ama baş eğmeyiz” dedi.

Aksoylu Kozan'da esnaf ziyaretlerinde

Liseyi Kozan’da bitiren evli, bir kız çocuğu annesi olan Av. Sudiye Gizem Aksoylu, geçtiğimiz Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu’na destek için Kozan’da 4 bin evi dolaştığını, bu çalışmanın Kozan halkıyla yakınlık kurmasında etkili olduğunu kaydetti. Aksoylu, şunları söyledi:

MERSİN MİLLETVEKİLİ KIŞ’TAN YENİ İLİÇ’LERE SEBEP OLACAK MADEN KANUNU’NA TEPKİ MERSİN MİLLETVEKİLİ KIŞ’TAN YENİ İLİÇ’LERE SEBEP OLACAK MADEN KANUNU’NA TEPKİ

 “Devrim şehidi Mustafa Fehmi Kubilay’ın yaşayan akrabalarından birisi olarak onun memleketi Kozan’da başarılı işler yapmak istiyorum. Cumhuriyet için baş veren ama baş eğmeyen bir aileden geliyorum. Kubilay, büyük babaannemin dayısının oğlu olur. Biz küçüklüğümüzden bu yana, büyüklerimizden Atatürk ilke ve  devrimlerini miras alarak geliştik. Babam, bizlere, ‘Siz Kubilay’ın torunusunuz, Cumhuriyet için baş vereceksiniz ama baş eğmeyeceksiniz. Bu vatan kolay kurulmadı. Kimin torunu olduğunu unutmayın!’ derdi. Ben Beşiktaş Belediyesi’nde meclis üyesiyim. Siyasi hayatıma burada devam edebilirdim. Ancak ben doğup büyüdüğüm Kozan’da hemşehrilerime hizmet etmek, özellikle de kızlarımıza, kadınlarımıza bir Cumhuriyet kadını olarak rol model olmak istedim.”

Sudiye Gizem Aksoylu

Devrim şehidi Kubilay

Sudiye Gizem Aksoylu çalışmalarını sürdürüyor

Editör: Haber Merkezi