Akademisyenliği yanında müzik kariyerine de devam eden Prof Dr. İrfan Güney’in yeni çalışması “Üç Element”, On Air Music Co. markasıyla yayımlandı.

“Toprak, Hava ve Su” isimlerini taşıyan şarkıların yer aldığı “Üç Element”, TEMA Vakfı’nın kuruluşunun 30. yılı anısına hazırlandı ve telif gelirleri TEMA’ya bağışlanacak.

Çalışmadaki tüm besteler ve piyano İrfan Güney imzası taşırken, düzenlemeler Turhan Yükseler tarafından yapılmış.

İrfan Güney’in “Yemyeşil ve masmavi bir Türkiye için hep birlikte el ele” mottosunun bir karşılığı olan single çalışmasını dijital platformlardan dinleyebilirsiniz.

BİLGİ:
Prof Dr. İrfan Güney
Acıbadem Üniversitesi Rektör Yardımcısı Akademisyen - Söz yazarı ve Bestecidir.

Akademik kariyerinden önce profesyonel müzikle uğraştı ve çeşitli gruplarda piyano, keyboard ve gitar çaldı; yurt içi ve yurt dışı turnelere katıldı. Ozanlar grubunda Tülay Özer ile çalıştı. Reklam ve film müzikleri yaptı. Şerif Gören’in yönettiği Hülya Koçyiğit ve Cüneyt Arkın’ın başrol oynadığı İstasyon filminin müziği en iyi Yeşilçam film müzikleri arasında yer aldı. 1985 yılında sözü ve müziği kendisine ait olan, düzenlemesi Turhan Yükseler tarafından yapılan ilk single çalışması "Rıhtımda" çıktı. 2016 yılında "Senin İçin" isimli ilk albümünü çıkardı. Albümde yer alan söz ve müziği kendisine ait olan bestelerin düzenlemesi de Turhan Yükseler tarafından yapıldı. Albüme ismini veren "Senin İçin" isimli şarkısı Fatih Erkoç tarafından da seslendirildi. "Nasılsın" isimli şarkısı Eser Taşkıran’ın yaptığı düzenlemeyle tenor Berk Özbek tarafından seslendirildi. Sana Hasretim ve pandemi döneminde sağlık emekçilerine ithafen hazırladığı; “İsimsiz Şarkılar” isimli single çalışması yayımlandı. Daha sonra “Kelebeğin Dansı”, “Ege Fısıltıları”, “Gölgeler” ve “Düşler” piyano albümlerini çıkardı. "Penceremden Gördüklerim" isimli şiir kitabı 2013 yılında basıldı.

Cover Uc Element

Editör: Güven BOĞA