Türk Tabipleri Birliği (TTB) Olağandışı Durumlarda Hızlı Değerlendirme ve Müdahale Ekibi’nin hazırladığı Adıyaman Merkez, Gölbaşı, Çelikhan ve Malatya Doğanşehir; Kahramanmaraş Merkez, Çağlayancerit ASM’leri; Malatya Darende, Kuluncak, Hekimhan, Akçadağ; Hatay Altınözü, Erzin, Payas, Kumlu; Malatya ve Kahramanmaraş Elbistan Geçici Yerleşim Alanları hızlı değerlendirme raporları yayımlandı.

Adıyaman, Hatay ve Malatya ilçelerinin hızlı değerlendirme raporlarında il ve ilçelerin su, gıda, barınma gibi temel gereksinimlerdeki sorunlarına yer verildi. “Sağlık hizmetleri” başlığı altında sağlık hizmetlerinin sunulduğu alanlar, basamaklı sağlık hizmetleri ile sağlık kurumlarının ve sağlık çalışanlarının acil gereksinimleri sıralandı. Raporlar, öncelikli sorunlar ve yapılması gerekenler ile son buldu.

Malatya ve Kahramanmaraş Elbistan Geçici Yerleşim Alanları Raporu’nda yedi geçici yerleşim alanı demografik özellikleri, temel gereksinimleri, sağlık hizmetleri, altyapıları ve yardımları bakımından değerlendirildi.

Kahramanmaraş Merkez ve Çağlayancerit aile sağlığı merkezlerine ilişkin raporda ise sekiz aile sağlığı merkezi ile Çağlayancerit Devlet Hastanesi’ndeki sağlık hizmeti sunumuna ve sağlık çalışanlarının ihtiyaçlarına yer verildi.

“TTB 23 Şubat 2023 Adıyaman Merkez, Gölbaşı, Çelikhan ve Malatya Doğanşehir Hızlı Değerlendirme Raporu”nun tamamı için tıklayın.

Editör: Haber Merkezi