Günümüzde için şehirler arası yolculuklarda en çok tercih edilen yöntem otobüs yolculuğu olarak bilinir. Uçak yolculuğundan daha uygun olmasından kaynaklı uzak veya yakın mesafe fark etmeksizin, yolcular tarafından otobüs yolculuğu sıklıkla tercih edilir. Bu sebeple yolculuk yapacak kişiler tarafından, otobüs firması seçiminde otobüsün özellikleri ön planda tutulur.

Firmalar otobüs satın alırken yolcuların istekleri ve otobüslerin özellikleri göz önünde bulundurarak hareket eder. MERCEDES-BENZ, ağır ticari araç endüstrisinde üretim yapan önde gelen firmalarından biri olarak otobüs üretiminde de ilk sırada yerini alır.

Türkiye’de en çok satın alınan otobüs modelleri şu şekilde sıralanabilir;

●     MERCEDES- BENZ Tourismo Model: 1994 yılından bu yana 22 yılda yüksek satış rakamlarına ulaşan MERCEDES-BENZ Tourismo model kalitesi ve sunduğu iyi konfor ile hem yolcular hem de firmalar tarafından en çok tercih edilen otobüs modeli arasında ilk sırada yerini almıştır.

●     MERCEDES-BENZ Travego Model: Firmanın en çok tercih edilen bir diğer modeli şıklığı konforu ve dış görünüşü ile en çok tercih edilen otobüs modeli arasında yerini alan travego modelidir.

●     MERCEDES-BENZ İntouro Model: Kara yolu taşımacılığında, üstün performans ve yakıt tasarrufu, verimlilik gibi özellikleri bir arada taşıyan konforlu araçlar listesinde ilk yerini almayı hedefleyen otobüs modelidir.

MERCEDES-BENZ ürettiği otobüslerde öncelikle ekonomiyi, güvenliği, konfor ve dizaynı ön planda tutarak ürün çeşitliliğinde gelişmeye devam etmektedir. Firmaların MERCEDES-BENZ otobüs tercih etme sebepleri arasında üst düzey teknoloji yöntemleri kullanılarak arge çalışmaları yürütülüp müşteri memnuniyetini ön planda tutmayı hedefler. Bağlanabilirlik özelliği sayesinde ise yakıt durumu, aracın konumu gibi birçok bilgiye firmaların anlık olarak ulaşmasını sağlayan bir yöntem kullanılır.

Türkiye’de en çok kullanılan ve satın alınan MERCEDES-BENZ otobüs modellerine https://autoline.com.tr/ sayfası üzerinden ulaşabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi