İki ABD'li yetkili Salı günü yaptığı açıklamada, Ukrayna tarafından kullanılan ABD yapımı Patriot füze savunma sisteminin bir Rus saldırısında büyük olasılıkla bir miktar hasar gördüğünü belirterek, sistemin imha edilmiş gibi görünmediğini de sözlerine ekledi. 

Patriot sistemi, Ukrayna'nın kritik altyapıyı, enerji tesislerini ve diğer yerleri hedef alan bir Rus hava saldırısı kampanyasını püskürtmesine yardımcı olmak için Batı tarafından sağlanan bir dizi gelişmiş hava savunma biriminden biridir.

İlk bilgileri aktaran bir ABD'li yetkili, Washington ve Kiev'in sistemi onarmanın en iyi yolu hakkında zaten konuştuklarını ve bu noktada sistemin Ukrayna'dan kaldırılması gerekmeyecek gibi göründüğünü söyledi.

Yetkili, ABD'nin önümüzdeki günlerde durumu daha iyi anlayacağını ve bilgilerin zaman içinde değişebileceğini de sözlerine ekledi.

Patriot, uçaklara, seyir füzelerine ve balistik füzelere karşı da dahil olmak üzere en gelişmiş ABD hava savunma sistemlerinden biri olarak kabul ediliyor. Genellikle fırlatıcıların yanı sıra radar ve diğer destek araçlarını içerir.

Rusya savunma bakanlığı Salı günü yaptığı açıklamada, ABD yapımı Patriot karadan havaya füze savunma sistemini Ukrayna'ya bir gecede düzenlediği saldırıda "hipersonik" Kinzhal füzesiyle imha ettiğini söyledi.

Editör: Haber Merkezi