Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Moskova'nın Ukrayna'da yeni bir askeri komutanını ilan etmesiyle, Rus paralı asker grubu Wagner'in daha önce kontrol ettiğini söylediği önemli bir doğu cephesi şehri olan Soledar'da çatışmaların hala devam ettiğini söyledi.

İnsan Hakları İzleme Örgütü raporda, hükümetleri "Ukrayna'daki uluslararası tepkinin en iyisini yapmaya" ve "diğer krizleri ele almak için siyasi iradeyi artırmaya" çağırdı.

ABD merkezli STK'nın icra direktörü vekili Tirana Hassan, Londra'da AFP'ye verdiği demeçte , "Ukrayna'daki bu savaşta gördüğümüz savaş sisi ve karanlığın arasında parlayan bir ışık var."

HRW dünya çapında haklara ilişkin yıllık raporunu yayınlarken, "Uluslararası tepki ve uluslararası adalete bağlılık buydu" dedi.

Wagner kontrolü ele alırken Ukraynalı Soledar'ın kaderi belirsiz

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Moskova'nın Ukrayna'da yeni bir askeri komutanını ilan etmesiyle, daha önce bir Rus paralı asker grubunun kontrol ettiğini söylediği önemli bir doğu cephesi kentinde çatışmaların hala devam ettiğini söyledi. 

Doğu Ukrayna'daki Soledar'ın kaderi, Rus grup Wagner'in geçit kasabasını kontrol ettiğini iddia etmesinden sonra belirsizdi - ancak Kremlin erken zafer ilan etmemesi konusunda uyardı.

Ve günlük konuşmasında Zelenskiy, cephenin "beklemede" olduğu konusunda ısrar etti.

 Zelenskiy, "Terör devleti ve onun propagandacıları, Soledar'da bazı başarılar elde etmiş gibi" görünmeye çalışıyor, ancak çatışma devam ediyor" dedi.

Rusya, Ukrayna'ya yeni askeri komutan atadı

Rusya Savunma Bakanı Sergei Shoigu Çarşamba günü, Moskova'nın Ukrayna'da 11. ayını dolduran "özel askeri harekat" dediği operasyonun genel komutanı olarak Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov'u atadı .

Değişiklik, işgale liderlik etmek ve Ukrayna'nın enerji altyapısına yönelik ağır saldırıları denetlemek üzere yalnızca Ekim ayında atanan General Sergei Surovikin'i etkili bir şekilde rütbesini düşürdü .

Editör: Haber Merkezi