Ukrayna'nın başkenti Kiev'in doğusundaki bir bölgeye gece vakti düzenlenen Rus saldırısında üç kişi öldü, 10 kişi de yaralandı.

Perşembe günkü saldırı, yerel saatle 3:00 civarında (00:00 GMT) başlayan, haftalar içinde Kiev'e yapılan bir saldırıda en fazla sayıda can kaybına neden oldu.

Kiev askeri yönetimi, Telegram mesajlaşma uygulamasında yaptığı bir paylaşımda, başkentin doğu eteklerindeki Desnianskyi bölgesinde iki çocuğun öldüğünü söyledi.

Askeri yönetim Telegram'da "Desnianskyi bölgesinde ölen üç kişi arasında 5-6 ve 12-13 yaşlarında 2 çocuk vardı" diye yazdı.

Ön göstergeler, Kiev'in hava savunmasının gelen tüm mermileri engellediği ve ölüm ve yaralanmaların düşen enkazdan kaynaklandığıydı. Yetkililer, etkinin ele geçirilen Rus seyir veya balistik füzelerinden kaynaklandığını söyledi.

Kyiv Independent haber kuruluşu, Perşembe sabahı erken saatlerde kentte çok sayıda patlama sesinin duyulduğunu ve kentin Belediye Başkanı Vitali Klitschko'nun, acil durum ekiplerinin başkentin merkezine yakın olan Dniprovskyi semtinde müdahale ettiğini söylediğini bildirdi.

Klitschko, Telegram'da bir sağlık kliniğinin yanı sıra konut binalarının da vurulduğunu söyledi.

Ek Açıklama 2023-06-01 083524

Editör: Haber Merkezi