Çetinkaya Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni (ÇGC) ziyaret etti.

Cumhuriyet Halk Partisi’nden Çukurova Belediyesi Başkan Aday Adaylığını açıklayan Ulaş Çetinkaya, beraberinde CHP Seyhan Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı Ersen Karasaç, Ali Yıldırım ve Yusuf Öztürk ile birlikte Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni (ÇGC) ziyaret etti.

ÇGC Kültür ve Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen ziyarette konuşan Ulaş Çetinkaya; mevcut iktidarın kent yönetim anlayışının tamamen ranta dayalı olduğunu, kent imar planlarının yap-boz tahtasına döndürüldüğünü, yeni açılan alanların imarsız ve düzensiz bir kentleşmeye mahkum edildiğini dile getirdi.

Çetinkaya projelerini açıkladı

Aynı zamanda şehir plancısı olan Ulaş Bahri Çetinkaya; sosyal demokrat kent yönetim anlayışının şehir plancılığı disiplini, insan-çevre-doğa-hayvan ve ekolojiye duyarlı olduğunu, bu alanda toplumun tüm bileşenleriyle birlikte hareketi esas aldığını söyledi.

Projelerini; “Çukurova Kent Vizyonu” adlı kitapta ortaya koyduğunu söyleyen Çetinkaya; aday gösterilmesi ve Çukurovalı seçmenlerin teveccühleriyle belediye başkanı seçilmesi halinde; Çukurova’nın kent kimliğini kazanmasına yönelik projeleri hayata geçireceğini dile getirdi.

Adana’nın ülkemizin en borçlu illerin başında geldiğini, tarımda ve sanayide arzulanan atılımı gerçekleştiremediğini, yerli ve yabancı yatırımcıların kente çekilemediğini, kentin tarihi ve turistik açıdan sahip olduğu zenginliğin yeterince değerlendirilemediğini belirten Ulaş Çetinkaya; “Adana’nın sosyal demokrat bir belediyeciliğe ihtiyacı vardır” diye konuştu.

CHP Adana Örgütü genel seçimlere hazırlanıyor CHP Adana Örgütü genel seçimlere hazırlanıyor

ÇGC Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Akköse ve Çetin Ulucan ile Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner’in de hazır bulunduğu ziyarette konuşan Başkan Cafer Esendemir; seçimlerin demokratik bir yarış olduğunu belirterek, bu hizmet yarışında seçmenin sandığa yansıyacak iradesine saygı duyulacağını belirterek, “Büyük Köy görünümünde olan Adana’mızın öncelikli sorunlarının çözümü gerekiyor. Başta metro ve kent içi ulaşım olmak üzere alt yapı ve hava kirliliği gibi yapısal sorunları bulunmaktadır. İç ve dış göç de en önemli sorunlar arasında yer almaktadır. Belediyelerin kentsel dönüşüm çabalarının merkezi iktidar tarafından siyasi ayrım yapılmaksızın desteklenmesi büyük önem taşımaktadır. Bu sorunların çözümü noktasında adayların ayakları yere sağlam basan projelerle halkın karşısına çıkması ve kendilerini en iyi şekilde ifade etmesi gerekmektedir.

Önemli olan vatandaşın hak ettiği hizmeti alabilmesidir. ÇGC olarak her adaya eşit mesafedeyiz.  2024 Mart ayında yapılacak olan Mahalli İdareler Yerel Seçimleri’nin öncelikle devletimize ve milletimize hayırlı olmasıdır” dedi.

Editör: Haber Merkezi