Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK)’e bağlı Eğitim Sen’in 12’inci Olağan Genel Kurulu, 22-24 Aralık 2024 tarihlerinde  Esenboğa Thermal Anadolu Hotels toplantı salonunda gerçekleştirilecek olan Genel Kurul başladı.

Genel kurula CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağlar, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, DEM Parti milletvekilleri Sevilay Çelenk, Özgür Baki, Yılmaz Kunt, Sol Parti Başkanlar Kurulu üyesi İsmail Hakkı Tombul; Halkevleri, ESP, SYKP yöneticileri, Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası yöneticileri, PSAKD, KESK ve KESK’e bağlı sendikaların yöneticileri katıldı.

GB77tIOW0AAR9PFGenel kurul aşağıdaki belirtilen gündem ile devam edecek

GÜNDEM

  • Yoklama, açılış ve saygı duruşu
  • Divan oluşumu
  • Sinevizyon gösterimi
  • Genel Başkanın konuşması
  • Konukların tanıtımı ve konuşmaları
  • Çalışma Raporu, Mali Rapor, Denetleme ve Disiplin Kurulu Raporlarının okunması, görüşülmesi ve aklanması
  • Tahmini bütçenin okunması ve onaylanması
  • Merkez Disiplin Kurulu dosyalarının görüşülmesi ve karara bağlanması
  • Karar önergelerinin görüşülmesi
  • Tüzükte yapılacak değişikliklerin görüşülmesi
  • Yönetim, Denetleme ve Disiplin Kurulları asıl ve yedek adayları ile Üst Kurul delege ve KESK Genel Meclis adaylarının tespiti
  • Seçimler
  • Dilek ve temenniler
  • Kapanış

GB77tINWEAEwOiy

Genel kurul, divanın oluşturulmasının ardından Eğitim Sen Genel Başkanı Nejla Kurul’un açılış konuşmasıyla başladı. 

Kurul, “Özgür bir yaşam istiyoruz. Eşitsiz koşullara mahkum olmayan, onurlu bir biçimde yaşamak için buradayız. Eşitlik talep ediyoruz. Kapitalist koşullar karşısında yaşam koşullarımız eşitlensin istiyoruz. Toplumsal ve sınıfsal eşitsizlik giderilsin istiyoruz. Çocuklar için bir öğün ücretsiz yemek, temiz suya ulaşım, deprem illerinde öğrenciler ve yurttaşlarımız için sağlıklı bir ev ortamı için koşulları oluşturalım diyoruz” dedi. Toplumsal cinsiyet, laiklik, eşit yurttaşlık mücadelesinin sınıf mücadelesinin özgül biçimi olduğunu söyleyen Kurul, “Bugün ekonomik ve siyasal olarak çoklu krizler içerisinde yaşamaya çalışıyoruz. Politik sezgilerimiz güçlü, direnme hakkını kullanıyoruz. Sermaye, parti devlet el ele yürüyor. İnsan onuruna yaraşır yaşasın der mi kapitalist zihinler? Sınırsız, sınıfsız, sömürüsüz yaşam temel insanlık değeridir diyebilir mi bu zihinler” ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in seçimlerden bugüne kadar  yaptığı açıklamalara değinen Kurul şöyle devam etti: “Öğrencilere bir öğün ücretsiz yemek sağlamadığı için, eğitim emekçilerinin yoksullaşmasını engellemediği için, deprem bölgelerinde okulları unuttukları için dinselleştirmeyi öne sürüyor. Karma eğitimi tartıştırıyor. İmam, manevi danışman gönderiyorlar, derslik yokken mescit açtırmaya çalışıyorlar. Bütçe çocuklarımıza ayrılmıyor, savaşa harcanıyor. Asıl korkması gerekenler halkı korkutarak kendi korkularını unutturmaya çalışıyorlar. Eğitim emekçilerini ayrıştıran kariyer basamakları sistemiyle bölen eşit işe eşit ücret hakkını ihlal edilmesine karşı yoğun çalışma yürüttük. Hak kayıplarını ifade ettik. İktidarı sınırlandıracak bir güç var mı? İş yerlerindeki eğitim yaşamak istediğiniz hayat bu mu diye sormalıyız. İktidarın olduğu her yerde direniş vardır.”

KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, sermayenin rant talan politikalarının Cumhuriyetin ikinci yüzyılında artarak devam ettiğini belirterek, “Sermayeden yana bir bütçe hazırlanıyor. Silahlanma militarist politikalara, faize, sermayeye, transfer edilen bir bütçeyi görüyoruz. OVP’ye 12. Kalkınma Planına baktığımızda gelecek açısından bizleri tehlikeler bekliyor. Yeni bir ücret rejimi dayatılması, güvencesiz çalışma dayatılması gündemde. Gençlere, kadınlara kaynak ayrılmadığını görüyoruz. Temel mücadelemizden biri derinleşen yoksulluğu, güvencesizliği; baskılara karşı hep birlikte ortak mücadele yürütmeliyiz. Önümüzdeki dönem için halklarımızla; asgari ücrete mahkum edilen işçilerle; Özak Tekstil işçileriyle, Agrobay işçileriyle dayanışmayı büyütmeliyiz” dedi.

GB77tIKXQAAnvb1

Resim

KESK MYK Üyesi Karakuş, 1 Mayıs Hazırlıklarını, Emekçilerin Ayrımsız Katılımını ve Taleplerin Önemini Açıkladı KESK MYK Üyesi Karakuş, 1 Mayıs Hazırlıklarını, Emekçilerin Ayrımsız Katılımını ve Taleplerin Önemini Açıkladı

Resim

Editör: Haber Merkezi