Çok sayıda demokratik kitle örgütü, siyasi parti ve sendika 1 Mayıs'ta Taksim yasağını tanımayarak Taksim çevresinde eylemler yapıyor

1 Mayıs’ta Taksim’in yasaklanmasına karşı çok sayıda sendika, siyasi parti ve demokratik kitle örgütü Taksim çevresinde eylemler yapıyor. Taksim’e çıkan bütün yollar polis tarafından ablukaya alınmış durumda. Taksim Meydanı’nın 1 Mayıs alanı olduğunu söyleyip Taksim’e yürüyenlere ise polis saldırdı.

Taksim çevresindeki eylemlerde polis basının da çekim yapmasına engel oldu.

Umut-Sen üyelerine Beşiktaş’tan Taksim’ yürürken Ihlamurdere Sokağı’nda polis saldırdı. ‘Taksim halka kapatılamaz’ diyen 20’ye yakın Umut-Sen üyesi gözaltına alındı.

Taksim’e yürüyen Devrimci Hareket ve Devrimci Gençlik Dernekleri üyelerine İmam Adnan Sokak’ta polis saldırdı. “Meydanları halka kapatanlara karşı Taksim’e yürüyoruz. And olsun ki biz kazanacağız” diyen 10 Devrimci Hareket ve Devrimci Gençlik Dernekleri üyesi gözaltına alındı.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="tr" dir="ltr">Taksim bizimdir, bizim kalacak! <a href="https://twitter.com/hashtag/1May%C4%B1s?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#1Mayıs</a> alanı Taksim’i de, hayatı da direnerek özgürleştireceğiz! <a href="https://twitter.com/hashtag/ZincirB%C3%B6yleK%C4%B1r%C4%B1lacak?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#ZincirBöyleKırılacak</a> <a href="https://twitter.com/hashtag/1MAYIS2023?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#1MAYIS2023</a> <a href="https://twitter.com/hashtag/Ya%C5%9Fas%C4%B1n1May%C4%B1s?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#Yaşasın1Mayıs</a> <a href="https://twitter.com/hashtag/Bij%C3%AEYekGulan?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#BijîYekGulan</a> <a href="https://t.co/1VMJa4VV6P">pic.twitter.com/1VMJa4VV6P</a></p>&mdash; UMUT-SEN (@Umut_Sendikasi) <a href="https://twitter.com/Umut_Sendikasi/status/1652931447395610625?ref_src=twsrc%5Etfw">May 1, 2023</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Editör: Haber Merkezi