“MERSİN, TÜRKİYE’NİN BİR ÖZETİDİR”

“VATANDAŞLARA SAMİMİYET SUNUYORUZ”

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ile yönetim kurulu heyeti, Mersin Vanlılar Dayanışma ve Kültür Derneği yönetimi ve üyeleri eşliğinde TBB ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret etti.

Van TSO heyetini ve Vanlı hemşehrileri ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade eden Başkan Seçer, Mersin’de 30 binden fazla Vanlı yurttaşın yaşadığını belirtti. Mersin’in, Türkiye’nin özetini bünyesinde taşıyan bir kent olduğunu vurgulayan Seçer, kentte ülkenin her köşesinden yurttaşın yaşadığını ve renklerle dolu olduğunu dile getirdi.

Mersin’in yatırım ve iş birlikleri için isabetli bir nokta olduğunu dile getiren Seçer, Mersin ile kurulacak iş bağlantılarının önemine değinerek, “Mersin’de iş ilişkisi kuracaksanız hangi sektörden olursanız olun bir bağlantı bulabilirsiniz. Diyelim ki Van’da gıda sektörüyle uğraşıyorsunuz ve Mersin’e geldiniz işte tam yerine geldiniz. Sanayici olarak geldiyseniz tam yerine geldiniz çünkü muazzam gelişen bir sanayi yapısı var. Tarımla uğraşıyorsanız yine aynı şekilde” sözlerini kaydetti.

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ile yönetim kurulu heyeti, Mersin Vanlılar Dayanışma ve Kültür Derneği yönetimi ve üyeleri eşliğinde Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret etti.

TBB KENTSEL HAREKETLİLİK VE ULAŞIM KOMİSYONU MUĞLA’DA TOPLANDI
TBB KENTSEL HAREKETLİLİK VE ULAŞIM KOMİSYONU MUĞLA’DA TOPLANDI
İçeriği Görüntüle

Ziyarette; Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Van TSO Meclis Başkanı Turan Avcı, Mersin Vanlılar Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Murat Karahan, Van TSO Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri ile Mersin Vanlılar Dayanışma ve Kültür Derneği üyeleri yer aldı.

Başkan Seçer: “Mersin, Türkiye’nin bir özetidir”

Van TSO heyetini ve Vanlı hemşehrileri ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade eden Başkan Seçer, Mersin’de 30 binden fazla Vanlı yurttaşın yaşadığını belirtti. Mersin’in, Türkiye’nin özetini bünyesinde taşıyan bir kent olduğunu vurgulayan Seçer, kentte ülkenin her köşesinden yurttaşın yaşadığını ve renklerle dolu olduğunu dile getirdi. Birleştirici ve bütünleştirici olmayı hedef edindiklerini kaydeden Seçer, “Her birimizin kimliği, etnik yapısı ve inancı onurudur, şerefidir. Bu kadim coğrafyada bir çatı altında binlerce yıldır kardeşçe yaşanabildiyse, bundan sonrası için de bu yaşamın zeminini hazırlayalım” dedi. Orta Doğu coğrafyasında ve dünyada yaşanan değişimlere değinen Seçer, Türkiye’nin bölgede en kadim geçmişi ve devlet deneyimi olan birkaç önemli ülkeden bir tanesi olduğunu vurguladı.

Türkiye’nin demokrasi deneyiminin 100 yıldan fazla süreye dayandığını ifade eden Seçer, içinde bulunduğumuz dönemde ise demokratik koşulların sağlanamamasının ülkede yaşanan en temel sorunlardan biri haline geldiğini söyledi. Geçmişten dersler çıkararak geleceğin kurgulanması gerektiğini belirten Seçer, Mersin’in de bu düşünce ile yönetildiğine değinerek, “Mersin’de; Vanlı, Şırnaklı, Erzurumlu, Karadenizli, Egeli herkes yaşıyor ve mutlular. Bu düşünceyle yönettiğimiz için herkes mutlu” diye konuştu. Mersin’in Türkiye’nin her yerinden göç aldığından söz eden Seçer, son yıllarda dünyada yaşanan savaşlar nedeniyle kente Orta Doğu, Balkanlar ve Avrupa’dan da göçler geldiğini belirtti.

“Yatırım ve iş birliği için tam yerine geldiniz”

Mersin’in yatırım ve iş birlikleri için isabetli bir nokta olduğunu dile getiren Seçer, Mersin ile kurulacak iş bağlantılarının önemine değinerek, “Mersin’de iş ilişkisi kuracaksanız hangi sektörden olursanız olun bir bağlantı bulabilirsiniz. Diyelim ki Van’da gıda sektörüyle uğraşıyorsunuz ve Mersin’e geldiniz işte tam yerine geldiniz. Sanayici olarak geldiyseniz tam yerine geldiniz çünkü muazzam gelişen bir sanayi yapısı var. Tarımla uğraşıyorsanız yine aynı şekilde. Lojistik de bütün bu sektörlerin yarattığı devasa bir alan olarak Mersin’de bulunuyor. İstanbul’dan sonra en büyük araç filosunun olduğu yer Mersin’dir. Biz Türkiye’nin en yüksek vergi ödeyen ilk 7 kentinden biriyiz” sözlerini kaydetti. Van TSO heyetinin Kampüs Mersin ve Garaj Mersin ziyaretine değinen Seçer, iş dünyasını, sanayiyi ve üniversiteyi bir araya getirdiklerini belirterek çalışmaların bir vizyon etrafında yürütüldüğünü dile getirdi.

Kimseyi kırmadan, kavgaya meydan vermeden herkesi bir arada yaşatmak zorundayız”

Mersin’in çağın gelişimine ayak uydurarak ilerlediğini ve kentte kardeşlik ikliminin hakim olduğunu söyleyen Seçer, Mersin’de birçok siyasi partinin milletvekili ile temsil edildiğini sözlerine ekleyerek, “Mersin’de her siyasi görüş kendini bulabilir. Bizler Büyükşehir olarak siyasal aritmetiği gözeterek kimseyi kırmadan ve kavgaya meydan vermeden herkesi bir arada yaşatmak zorundayız. Belediye başkanlığı bu anlamda çok ağır ama aynı zamanda da önemli bir görevdir. Biz de bu görevi Mersin’de severek ve mutluluk duyarak yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Van TSO Meclis Başkanı Turan Avcı’dan gelen hizmetlere dair soruya yanıt veren Seçer, yaşamı boyunca kazandığı deneyimlerle işini severek yaptığını ifade etti. Kimlik ya da siyasal görüş fark etmeksizin herkese hizmet götürdüklerini belirten Seçer, “Bir yere hizmet götüreceğimiz zaman siyasi görüş ayrımı yapmamak bizim şiarımızdır. İnsanlara riyakârlık değil samimiyet sunuyoruz. Bunlar olduğunda bu görevi çok daha rahat yapıyorsunuz. Vatandaşlar bizden memnun olduğu sürece biz daha da mutlu oluyoruz” diye konuştu.

Takva: “Çok kültürlü bir kent olmanız çok önemli ve değerli”

Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Mersin Vanlılar Dayanışma ve Kültür Derneği’nin girişimiyle yeni bağlantılar kurmak amacıyla kentte ziyaretlerde bulunduklarından söz ederek, “Mersin’de 30 binden fazla hemşehrimizin yaşadığını varsaydığımızda buna kayıtsız kalmak mümkün değildi” dedi. Mersin ile Van’ın şehir olarak birbirlerine olan benzerliklerinden bahseden Takva, “Türkiye’deki 33 büyükşehirden biri de Van. Özellikle yerel yönetimlerin dünyada yeni perspektif açısından gittikçe güçlendiği, karar alıcı mekanizmaların daha da yaygınlaştığı bir dönemde sizlerin yaptığı önemli görevlerin özellikle iş insanları açısından çok kıymetli olduğunu düşünüyorum” dedi.

“Birbirimize çok benziyoruz”

Kentlerin gelişmesi, büyümesi ve kalkınmasının yerel yönetimlerinin bakış açısıyla doğrudan ilgili olduğunu ifade eden Takva, Mersin’in de Van’ın da bir deniz kenti olduğunu sözlerine ekledi. ‘Garaj Mersin’ ve ‘Kampüs Mersin’ projeleri için de Seçer’i tebrik eden Takva, merkezde bir söyleşi gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Takva, Mersin’in liman kenti olmasının en temel ayırt edici özelliklerden bir tanesi olduğunu kaydederek, “Özellikle dünyayla bağlantılı olması, Türkiye’nin en büyük limanlarından birinin şehrinizde olması, tarım ve narenciyede ön plana çıkıyor olmanız ve en önemlisi de çok kültürlü bir kent olmanız çok değerli” diye belirtti. Mersin’de bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti aktaran Takva, “Hemşehrilerimizle birlikteyiz ve bu çok keyifli bir durum. Şunu gördük ki; birbirimize çok benziyoruz” dedi.

Ziyarette ayrıca Van TSO Meclis Başkanı Turan Avcı ile Mersin Vanlılar Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Murat Karahan da teşekkür ve temennilerini sunarak Mersin’de yürütülen çalışmalardan mutluluk duyduklarını belirttiler. Ziyaret, Van TSO heyetinin Seçer’e Van’ın yerel değerlerinden olan el dokuması kilim takdimi ve bir üyenin milli takım forması hediye etmesinin ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Muhabir: Haber Merkezi