CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin’e dert yanan kadınlar, “İki meyveye 100 TL ödedik, önceden 30 TL’ye arabayı dolduruyorduk” diye konuştu

 “Ekonomi dibin dibini gördü!

 Vatandaş Şevkin’e dert yandı: “Eti zaten unuttuk”

 

“Pazarda en büyük banknot 200 Lira ile 2 poşet dolmuyor”

müzeyyen şevkin-eti zaten unuttuk (4)

ADANA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili ve Milletvekili Adayı Dr. Müzeyyen Şevkin, Adana’nın Pozantı ilçesinde kadın emekçiler, esnaf ve sanatkârlar, esnaf ve çiftçi temsilcileri, pazarcı esnafı, kadınlar ve gençlerle buluştu, mahalle mahalle gezdi.

Pozantı çalışmalarının ilk bölümünde CHP Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu, CHP Kurultay Delegesi Pelin Eroğlu, ilçe kadın ve gençlik örgütleri ve Millet İttifakı İlçe Başkanlarının yanı sıra partililerle görüş alışverişinde bulunan Dr. Şevkin, hemen ardından kadın emekçileri işyerlerinde ziyaret edip sorunlarını dinledi, çözüm önerilerini sundu.
Pozantı halk pazarındaki esnaflar ve alışveriş yapmaya çalışan vatandaşlarla da tek tek dertleşen Dr. Şevkin, halkın alım gücünün gün geçtikçe daha çok düştüğünü, ekonominin artık dibin dibini gördüğünü dile getirdi.

İŞTE VATANDAŞIN SİTEMİ VE ALIŞVERİŞ YORUMLARI…


Pozantı halk pazarında alışveriş yapmaya çalışan kadınların, “100 TL’ye iki meyve aldık. Geçen sene daha fazla alıyorduk. 100 TL’ye arabayı hınca hınç dolduruyorduk. 30 TL’ye araba dolduruyorduk” diye konuştu.

Bir başka kadın da eşinden aldığı 100 TL ile aldığı iki poşeti göstererek, “Param bitti. 100 Lira kalır mı? Bir tane ekmek alacak param kaldı” dedi.

Bir başka vatandaş da 27 Liralık tulum peyniri aldığını, 5 lira ekmeğe 5 lira da çaya vereceğini, tek kişi olarak 37 lira ile ancak karnını doyurabileceğine dikkat çekti.

müzeyyen şevkin-eti zaten unuttuk (3)
Bakliyat ürünleri satan bir pazarcı esnafı ise geçen yılki fiyatların bu yıl 2-3 katına çıktığına işaret etti. Esnaf, Dr. Müzeyyen Şevkin’le sohbetinde, “Geçen yıl 13 lira olan kuru fasulye 35 liraya çıktı. 50 lira olan da var” ifadelerini kullandı. Aynı esnaf, Dr. Şevkin’in, “Bir tencere yemek yapmaya kalksan, hiç et koymasan en az 200 lira tutar” sözleri karşısında, “Eti zaten unuttuk” dedi.


“BU SÜREÇ GERİDE KALACAK!”
Pozantı çalışmaları kapsamında vatandaşlarla tek tek görüşen, dertleriyle dertlenen Dr. Şevkin, işçilerin, emekçilerin, kadınların hakkını alamadığı bir sürecin geride kalacağına inandığını belirtti.  

Garibanın eti zaten göremediğini, sofrasına ekmek dahi koyamadığına dikkat çeken Dr. Şevkin, “Anneler çocuklarına süt alamıyor. Pandemide çaresizce eve kapatılıyoruz. İşten atılıyoruz. Depremde evlerimiz başlarımıza yıkılıyor. Ölüyoruz. Göz göre göre ölüme terk ediliyoruz. Bu kara düzeni değiştireceğiz. Bu kara günleri geride bırakacağız” dedi.

müzeyyen şevkin-eti zaten unuttuk (6)


“EN BÜYÜK BANKNOT 200 LİRA İLE 2 POŞET DOLMUYOR”
İşçinin, emekçinin alın terinin karşılığını alamadığı gibi ne yazık ki iş cinayetlerine kurban gittiğini dile getiren Dr. Şevkin, AKP’nin iktidara geldiği 3 Kasım 2002 yılından 2022 yılına kadar en az 30 bin 224 işçinin çalışırken yaşamını yitirdiğini vurguladı.
İktidar eliyle kâr hırsının bilimsel yaklaşım ve insanın yaşam hakkından önde tutulduğunu, kayıt dışı faaliyetler, merdivenaltı üretimler, iş sağlığı ve iş güvenliğinden yoksun, bir avuç rantiyeciye çekilen peşkeşler, kullandırılan kamu kaynaklarının Türkiye’de insan onuruna yakışmayacak görüntülerin oluşmasına neden olduğuna vurgu yapan Dr. Şevkin, şunları söyledi:
“13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile herkes hakkını alacak. Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Halkımızın alım gücü sıfıra indi. Pazarda en büyük banknot 200 Lira ile 2 poşet dolmuyor. Bu düzeni değiştireceğiz. Özgür, refah düzeyi yüksek bir Türkiye özlemimizi hep birlikte hayata geçireceğiz. Zulüm bitecek, emek, özgürlük ve demokrasi kazanacak. Az kaldı.”

müzeyyen şevkin-eti zaten unuttuk (13)

müzeyyen şevkin-eti zaten unuttuk (10)

Editör: Haber Merkezi