Yeşil Sol Parti, İsrail'in Refah'ta gerçekleştirdiği bombardımanı kınayan bir açıklama yaptı. Partinin açıklamasında, İsrail'in Filistin'e ve Filistinlilere yönelik saldırılarının soykırım boyutuna ulaştığı belirtilerek, bu saldırıların derhal durdurulması gerektiği vurgulandı.

Eski ABD Başkanı Trump’a, Pensilvanya mitinginde silahlı saldırı düzenlendi Eski ABD Başkanı Trump’a, Pensilvanya mitinginde silahlı saldırı düzenlendi

Açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yönelik aylardır devam eden saldırılarının son halkasının Refah'taki çadır kente yönelik bombardıman olduğu ve bu saldırıda onlarca sivilin hayatını kaybettiği belirtildi. Türkiye'nin İsrail ile ticaretini önce kısıtladığı ve 2 Mayıs'ta tamamen durdurduğunu açıkladığı hatırlatılarak, buna rağmen İsrail'in katliamlarını durdurmaya yönelik ciddi adımların atılmadığı ifade edildi. Hükümetin İsrail'e karşı politikasının başından beri ikiyüzlü olduğu ve bu tutumun bugün de devam ettiği vurgulandı. "Tüm ilişkimizi kestik" diyen hükümetin, İsrail'e petrol sevkiyatına aracılık etmeye devam ettiği iddia edildi.

Yeşil Sol Parti, hükümetin sadece üzüntü bildirme ve kınama mesajları yayınlamasının İsrail'in barbarlığını durdurmaya yetmediğini belirterek, dünya genelinde devam eden bu katliamı durdurmanın insanlığın en güncel görevlerinden biri olduğunu ifade etti. İktidar blokuna seslenerek, ikiyüzlü politikalardan vazgeçilmesi, İsrail'le olan tüm ilişkilerin hemen kesilmesi ve katliamı durdurmaya zorlayacak yaptırımlar uygulanması çağrısında bulundu.

Parti, İsrail'in katliamcı politikalarını nefretle kınadığını ve Filistin halkının haklı mücadelesinin yanında kararlılıkla durduğunu bir kez daha dile getirdi. Yeşil Sol Parti açıklamasını "Katliamcı zihniyetler kaybedecek! Halklar kazanacak!" ifadeleriyle sonlandırdı.

#YeşilSolParti #RefahKatliamı #Filistin #İsrail #Gazze #SoykırımaDurDe #İnsanHakları #Adalet #Barış #İkiyüzlüPolitikalaraSon

Editör: Haber Merkezi