Yıldırım Kaya, "Öğretmenlik Meslek Kanunu, Anayasa Mahkemesi tarafından, 9 Kasım 2022'de esastan görüşülecek."

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya konuyla ilgili açıklamasına şu şekilde devam etti;

Öğretmenler; "Uzmanlık" ve "Başöğretmenlik" sınavının iptal edilmesini istiyorlar. Çünkü öğretmenler kendi alanlarında zaten uzman.

Öğretmenlerin tamamına yakını bu sınavı doğru bulmuyor. Uzman olduklarını ve kendilerini geliştirmek için yüksek lisans ve doktora yaparak kıdem almanın daha doğru olduğunu belirtiyorlar. Bu çalışmaları ve geçinebilmeleri için çalışan tüm öğretmenlerin ekonomik durumlarının düzeltilmesini bekliyorlar.

Hemen gerçekleşmesini bekledikleri taleplerinin başında; Eğitim öğretim tazminatının bir maaş tutarında tüm eğitim çalışanlarına verilmesi, 24 Kasım öğretmenler gününde ise öğretmenlere bir maaş tutarında ikramiye verilerek ekonomilerinde kısmi iyileştirme bekliyorlar.

Ayrıntılı bir öğretmen meslek kanunun çıkartılmasını ( CHP Grubu olarak biz eğitim örgütlerinin de görüşlerimi alarak 23 Kasım 2018 yılında TBMM ne verdiğimiz kanun teklifi var)

Ayrıca; CHP olarak AYM ne yürütmenin durdurulması ve 3600 ek gösterge dışında Anayasaya aykırı olan maddelerin iptali için açtığımız davanın öğretmenler lehinde karara bağlanmasını istiyoruz.

Binlerce öğretmenin 2 Kasım da iş bırakmasını AYM üyelerinin görmesi gerekir.

Eğitim öğretimin devam ettiği bir tarihte sınav yapılması, öğretmenleri mağdur edeceği gibi, eğitimi de aksatacaktır. Bu nedenle de olsa bile yürütmenin durdurulması gerekir.

Anayasa mahkemesi üyelerinin öğretmenlerin çığlığını duymasını ve kararlarını vicdanlarının sesine kulak vermelerini bekliyorum.

Yetkili olan Eğitim Bir Sen ve Türk Eğitim Sen’i de üyelerinin haklarına sahip çıkmaya davet ediyorum.

Editör: Haber Merkezi