MERSİN SEÇİM GÜVENLİĞİ PLATFORMU "Yurttaşlarımızı birbirine düşman etmeye çalışanlara izin vermeyeceğiz." konulu basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamayı platform adına MAHMUT SÜMBÜL  gerçekleştirdi. Sümbül açıklamasında şu ifadeleri yer verdi

Seçim sürecinin son haftasına girilirken yurt içinde ve yurt dışında seçim çalışmaları sırasında yaşananlar, adil ve eşit koşullarda geçmesi gereken bu döneme dair kaygıları her geçen gün daha da artmaktadır. Değişik kentlerde seçim çalışmalarını engellemeye yönelik saldırı girişimleri ve kutuplaştırıcı- provoke edici dil daha da keskinleşerek devam etmektedir. Yakın zamanda Mersin’de “Kılıçdaroğlu Gönüllüleri” adlı bir grubun seçim çalışması sırasında saldırıya uğraması, Tarsus’ta YSP seçim aracına yönelik bıçaklı-sopalı saldırı girişimi ve Çay Mahallesinde Hüda-Par seçim çalışması sırasında yaratılmak istenen tehlikeli ve provoke edici silahlı saldırı ve sonrasına yapılan asılsız haberler bu kaygılarımızı daha da arttırmaktadır. Akdeniz Belediye Başkanının HDP’li belediye meclis üyelerine karşı bir televizyon kanalında “ milli değerler” üzerinden kullandığı dil saldırıları tırmandırıcı niteliktedir.  Mezitli’de bir okul müdürünün sosyal medya üzerinden bu süreci tırmandırıcı nitelikteki paylaşımlarını da kınıyoruz. Bu ve benzeri girişimlere karşı yetkilileri kullandıkları ayrıştırıcı , kışkırtıcı dili terk etmeye ve saldırılara son verilmesi için gerekli önlemleri almaya, duyarlılığa davet ediyoruz.

Dün de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ve kendisini izlemeye gelenlerin Erzurum mitinginde uğradığı taşlı saldırı ve sonrasında yetkililerin kullandığı dili kınıyoruz. Seçimlere yönelik bu saldırıları ve ayrıştırıcı-kutuplaştırıcı dili lanetliyoruz. Erzurumlulara, yaralanan kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Toplumu sağduyulu olmaya, sandığa giderek oylarını kullanmaya ve geleceğine sahip çıkmaya çağırıyoruz.

Ülkemizde birlik ve beraberlik içinde, huzur içinde yaşamak istiyoruz.

14 Mayıs’ta eğlenerek, bir bayram havasında sandığa gitmek, oyumuzu vermek istiyoruz.

Yurttaşlarımızı birbirine düşman etmeye çalışanlara izin vermeyeceğiz.

Birbirimize, yaşamlarımıza sahip çıkacağız.

İyilik kazanacak.

Editör: Haber Merkezi