Zeybek mesajında, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü tüm dünyada engelli bireylerin temel hakları, kazanımları, yaşam standartlarının geliştirilmesi, mevcut imkân ve fırsatlardan eşit şekilde yararlanmaları ve engellilerin topluma etkin bir şekilde kazandırılması konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlamaktadır.

3 Aralık, farkındalık oluşturmayı amaçlasa da biliyoruz ki engelli yurttaşlarımızın yılda bir kez sadece belirli günlerde anılması yerine 365 gün boyunca, toplumun ve hayatın içinde var olması, herkesle birlikte tüm haklardan tüm imkânlardan faydalanabilmeleri gerekliliği bizim inancımızın ve kardeşlik hukukumuzun bir tezahürüdür. 

Hiçbir engellinin durumunun kendi seçimi olmadığını bilerek, her sağlıklı bireyin de birer engelli adayı olduğu bilincinde hareket etmeliyiz. Engelli vatandaşlarımızın yaşama sevinciyle hayata sarılmaları, geleceğe güvenle bakmaları, hayatın her alanında varlık göstermeleri, bakımları, barınmaları, eğitimleri, rehabilitasyonları ve istihdamları tüm gayretimizle çalışmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, engelsiz bir dünya için herkesi en üst düzeyde sorumluluk üstlenmeye davet ediyor, engelli vatandaşlarımızın, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü tebrik ediyorum. Tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir hayat diliyorum.” dedi.

Editör: Haber Merkezi