Bütün saldırılar çaresizliğin sonucu anlayacağınız…

Bayrak, vatan ve Mustafa Kemal Atatürk sevgisini, milli değerlere bağlılığını kimsenin sorgulayamayacağı Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a karşı neden algı operasyonları düzenleniyor açıklayalım:

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, yaklaşık 3 buçuk yıl önce yönetimi devraldığında bir enkazla karşılaştı. Borç 4 buçuk milyar lira, gelir 1 milyar 100 milyon liraydı. Borcu gelirinin 4 katından fazla olan belki de tek belediyeydi. Ayda 50-60 milyon lira da açık vardı. Ama Zeydan Karalar o gün bile, bugün gelinecek noktayı hemşehrilerine ve kamuoyuna birer birer anlatmıştı. Başkan Zeydan Karalar o gün, “Önce hastayı iyileştireceğiz, sonra emeklemeye başlayacağız, sonra yürüyeceğiz, ardından koşacağız, sonunda Adana vitese takacak ve kimse durduramayacak” diyerek bilgi vermişti. Öyle de oldu. Bugün mali açıdan adeta bir mucize yaratan Adana Büyükşehir Belediyesi, geleceğe güvenle ve umutla bakıyor. Çünkü durum her geçen gün daha iyi hale geliyor.

Başkan Zeydan Karalar gelinen noktada; pandemi, ekonomik kriz ve yüksek enflasyona rağmen (Un, mazot, asfalt dökümünde kullanılan bitüm v.b. emtiaların maliyetinin katbekat artması, belediye hizmetlerini direkt etkileyen finansal olumsuzluklar) Adana Büyükşehir Belediyesi’nin gelirini 4 buçuk milyar liraya çıkardı, borç ise 4 milyar liranın altına düştü.

Son dönemde gerçekleştirilen 81 otobüs alımı, ASKİ ve Büyükşehir’e 200’den fazla iş makinesi ve kamyon alımı, önemli yolların yapımı, 86 gün gibi rekor zamanda bitirilen 300 metrelik altgeçit yapımı gibi çok önemli hizmetler borçlanmadan hayata geçirilebiliyor.

Başkan Zeydan Karalar, halkın ve kentin ihtiyaçlarını karşılama konusunda son derece kararlı görünüyor.

Başkan Zeydan Karalar belediyenin gelirlerini artırmak için bir günü bile boşa harcamıyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi, Büyükşehirler arasında gelir sıralamasında 22. sırada. Bunun kabul edilmesinin mümkün olmadığını her fırsatta dile getiren Başkan Zeydan Karalar, iş adamlarının vergilerini Adana’da yatırmalarını sağlamak için şahsen kurduğu iletişimlerle belediye gelirinin şu anda ayda 56 milyon lira artmasını sağladı.

Gelirin artması ve borcun azalması için girişimler aralıksız sürüyor.

Gelinen noktada yakalanan mali başarı büyük çaba gerektiriyor. Zeydan Karalar’ın temposu her geçen gün artıyor. Bir belediye başkanının yıl yıl gerçekleşecek gelir ve giderle ilgili net rakamlar vermesi ve bunların söylendiği gibi gerçekleşmesi pek alışılagelmiş bir şey değil ama Zeydan Karalar’ın oluşturduğu mali disiplin ortamı, halka hizmet konusunda güçlü istek ve kararlılık hedeflere ulaşılmasını sağlıyor.

Uygulanan mali disiplinle, halka hizmet etme adına önemli tasarruf sağlanıyor ve belediye her geçen gün daha iyi hale geliyor.

Bütün saldırılar çaresizliğin sonucu anlayacağınız…

Editör: Güven BOĞA