Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, Güngören spor kompleksine ilişkin Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu  tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi verdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, soru önergesinde şu ifadelre yer verdi.

Güngören spor kompleksi 2013 yılında İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ihaleye çıkarılmış ve daha sonra 31.900.000 TL karşılığında Seç yapı inşaat ve Silahtaroğlu inşaat tarafından ihalesi alınarak inşaatına başlanmıştır.

Ancak 2 yıl 3 ayda teslim edilmesi gereken tesis yaklaşık 6 yıl bitirilemediği için 2019 yılının Mayıs ayında ikmal ihalesi yapılmıştır.  400 günde teslim şartı ve 29.811.000 TL karşılığında ikmal ihalesi Güçtaş gıda ve hayvancılık şirketine verilmiştir. 2021’de teslim edilen tesis daha sonra Güngören belediyesine kiralanmıştır. Tesisin 2013’teki ihale bedeli 17 milyon dolar, 2019’da yapılan ikmal ihalesinin bedeli de 4 milyon dolar olmak üzere toplam maliyeti 21 milyon dolar. Günümüzde yaklaşık 400 milyon TL.

Ödenen bunca ihale bedeline rağmen tarafıma iletilen bilgi ve görsellerde tesisin bazı bölümlerinde özellikle de otopark bölümünde kırık, dökük ve çatlaklar görülmektedir.

Bu bağlamda;

1-      Güngören spor kompleksinin otopark bölümündeki kırık, dökük ve çatlaklara rağmen tesis neden bu haliyle teslim alınmıştır? Otoparkta bazı alanların bölmelerle kapatılmasının sebebi nedir?

2-      Spor kompleksinin bitirilmemiş başka bölümleri var mıdır? Bu bölümlerde tamamlanmamış veya kırık, çatlak kısımları var mıdır?

3-      Güngören belediyesi tarafından beton numuneleri alınmış mıdır? Beton numunelerinin sonucu nedir?

4-      Güngören belediyesinin Spor kompleksini kiralama şartları nedir? Belediyenin benzer şekilde kiraladığı başka hangi yerler/tesisler vardır? Bunlar hangi amaçla kullanmaktadır?

Editör: Haber Merkezi