Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA.DER) Genel Merkezi tarafından gösterime hazırlanan, Türkiye’nin ilk kadın milletvekillerinin hak mücadelesinin ele alındığı, “18, Yolları Açan Kadınlar” belgesel filmi, KA.DER Ankara Şubesi tarafından Çankaya Belediyesi desteğiyle 20 Ocak 2023 tarihinde Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte izleyiciler ile buluştu.

Etkinliğe CHP, İyi Parti, DP, DEVA ve Gelecek Partisi temsilcileri; CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Sn. Aylin Nazlıaka, Demokrat Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Neslihan ÇEVİK, DEVA Partisi Kültür Sanat ve Turizm Politikaları Genel Başkan Yardımcısı Sn. Münevver Helün Fırat, İyi Parti Çankaya İlçe Başkanı Sn. Hacer Alptekinoğlu Erdem katılım sağladı.

Ayrıca, CHP, İyi Parti, DP, DEVA ve Gelecek partilerinden, üniversitelerden ve sivil toplum örgütlerinden temsilciler katılım sağladı.

1935 seçimlerinde TBMM'nin ilk kadın vekillerinin siyaset yolculuğuna mercek tutan kısa film, Türkiye'de kadınların Osmanlı'nın son döneminden itibaren seçme seçilme talebini ve mücadelesini beyaz perdeye yansıtıyor.

Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcısı Sn. Gülsün BOR GÜNER, KA.DER Genel Başkanı Sn. Nuray Karaoğlu ve KA.DER Ankara Şube Başkanı Sn. Meltem Ersan’ın açılış konuşmalarıyla başlayan etkinlik, film gösterimi sonrası “Söz Sizde: Geçmişten günümüze kadınların siyasete katılımı ve temsili” başlıklı panel ile devam etti. Panel, KA.DER Ankara Şube Başkanı Sn. Meltem Ersan’ın moderatörlüğünde, değerli konuşmacılar Türk Kadınlar Birliği Genel Başkanı Sn. Sema Kendirci Uğurman, Demokrat Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Neslihan ÇEVİK ve DEVA Partisi Kültür Sanat ve Turizm Politikaları Genel Başkan Yardımcısı Sn. Münevver Helün Fırat’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Editör: Haber Merkezi