Diyarbakır’da Eğitim Emekçilerine yönelik operasyonda 23 öğretmen gözaltına alındı. KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik; "Haksız ve hukuksuz bir şekilde gözaltına alınan üyelerimiz, sendikal aktivistlerimiz derhal serbest bırakılmalıdır" dedi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Demokratik Toplum Kongresi (DTK) soruşturması kapsamında, aralarında Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) üyelerinin de bulunduğu öğretmenlere yönelik operasyon düzenlendi. Bu kapsamda sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında 23 öğretmen gözaltına alındı.

OKUL DOLAPLARINDA ARAMA

Evlerde yapılan aramaların ardından öğretmenlerin görevli olduğu okullara giden polisler, öğretmenlerin kişisel dolaplarında da arama yaptı.

GÖZALTINA ALINAN ÖĞRETMENLER

Gözaltına alınan öğretmenlerden 22’sinin isimleri şöyle: “Şenay Koç, Zeynep Alak, Kasım Aydın, Hacer Alp, Hamdin Öztekin, Yıldırım Arslan, Abbas Şahin, Saliha Zorlu, Tahir Çetin, Recep Şimşek, Mehmet Baydemir, Mehmet Emin Üzel, Halis Kızılırmak, Fatih Mutlu, Ezgi Çelik, Nuri Aras, Savaş Saymaz, Mehmet Arda, Remzi Mehmetoğlu, Ruken Çelik, Murat Derince ve Silvan ilçesinde görev yapan Devrim Durucan”

Gözaltına alınan öğretmenler Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

KESK EŞ GENEL BAŞKANI MEHMET BOZGEYİK YAZILI BİR AÇIKLAMA YAPTI

Bozgeyik açıklamasında; "Bugün Diyarbakır’da Eğitim Sen üyesi arkadaşlara yönelik yine bildik yöntemlerle bir itibarsızlaştırma, sendikamızı marjinalize etmeye dönük hukuksuz bir şekilde yapılan gözaltılarla karşı karşıyayız.

Gözaltına alınan üyelerimiz Eğitim Sen şubesinin geçmiş dönem şube başkanları yürütme kurulu üyelerimiz ve temsilcilerinden oluşmaktadır. İktidar yıllardır yürütmüş olduğumuz sendikal eylem ve etkinlikleri sendikal örgütlenme çalışmalarımızı engellemeye dönük OHAL döneminde yürüttüğü baskıları devam ettirerek toplumsal muhalefeti nefes alamaz duruma getirmek istemektedir. İhraç ve baskılarla sendikal mücadelemiz engellenmeye çalışılmaktadır.

Haksız ve hukuksuz bir şekilde gözaltına alınan üyelerimiz, sendikal aktivistlerimiz derhal serbest bırakılmalıdır" dedi.

Editör: TE Bilisim