“Depreme hazır değil mişiz!”

Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur, Radyo Televizyoncular Derneği Başkanı Remzi Adıyaman, İnşaat Mühendisi Ahmet Orhan, İş İnsanı Cemil Barık; Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Kültür ve Sosyal Tesisleri’ne gelerek, Başkan Cafer Esendemir ve Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

ÇGC Kültür ve Sosyal Tesisleri’nde çalışmalarını sürdüren Bölge Gazetesi, İlkhaber Gazetesi, 5 Ocak Gazetesi ve 5 Ocak TV çalışanları ile tesislerde ağırlanan gazeteci aileleriyle görüşen Matur ve beraberindekiler; öncelikle önceki gece yaşanan 6.4 şiddetindeki deprem nedeniyle, “geçmiş olsun” temennisinde bulundular.

Depremde eşini kaybeden Hataylı gazeteci Hamza Ezer ile 2 çocuğunu kaybeden Atayurt Gazetesi Sayfa Sekreteri Elçin Ezer’e, “Başsağlığı” dileğinde bulunan Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur ve beraberindekiler daha sonra 5 Ocak TV’ye konuk oldu.

Matur ve beraberindeki heyeti konuk eden ÇGC Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanvekili Cafer Esendemir; Kahramanmaraş merkezli 7.6 ve 7.7 şiddetindeki depremin ardından ÇGC Kültür ve Sosyal Tesisleri’ni medyaya açtıklarını, depremden etkilenen gazeteci ailelerini de konuk ettiklerini belirterek, “Önceki gün Hatay Defne İlçesi merkezli yine bir deprem oldu ve Adana da sarsıntıdan etkilendi. Yeniden Cemiyetimizin sosyal tesislerinde toplandık. 17 Ağustos 1999’da meydana gelen Gölcük merkezli deprem felaketini yaşayan Sakarya’dan gelen Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanımız Sayın Sezai Batur ve Sakarya Radyo Televizyoncular Derneği Başkanı Sayın Remzi Adıyaman ile İnşaat Mühendisi Ahmet Orhan, İş İnsanı Cemil Barık ziyaretimize geldi. Yanımızda olmaları bize güç verdi. Kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Batur, 23 yıl önce Sakarya’nın da deprem felaketi yaşadığını belirterek, “Bizler de 1999’da bu acıyı yaşamıştık. Bizlerde asrın felaketi olarak nitelendirmiştik. Ama şimdi bir kez daha bu asrın yeni felaketini yaşıyoruz. Ülke olarak büyük acılar içerisindeyiz. Bu deprem diğer depremlerimizden daha büyük bir deprem. Biz bu depremin 99 Depreminden büyük olacağını kavrayamamıştık ama sonrasında baktığımızda on binlerce insanımızı kaybettik. Büyük acı içerisindeyiz. 23 yıldır bütün şehirlerin depreme hazır olması ile ilgili çağrılarda bulunuyoruz ama gördük ki 11 il de depreme hazır değilmiş. Bizi tek sevindiren şey ülke olarak dayanışma örneği sergilememiz. Çukurova Gazeteciler Cemiyetinde de deprem afetinden etkilenen gazeteciler ve onların yakınlarının güzel bir şekilde ağırlandığını gördük” diye konuştu.

Sakarya Radyo Televizyoncular Derneği Başkanı Remzi Adıyaman da konuşmasında, depremde gazetecilerin nasıl zor şartlar altında mücadele verdiğini çok iyi bildiklerini ifade ederek, “Sakarya’da yaşayan gazeteciler olarak tabii 99 Marmara Depreminde bunları yaşadık. Nasıl zor şartlar altında mesleğinizi icraa etmek adına mücadele verdiğinizi biliyoruz. Biz şunu belirtmek isteriz; Sayın Başkanımızın da söylediği gibi deprem öldürmez yapılaşma öldürür. Çok dikkat etmemiz lazım. Hep birlikte vatandaşlarımız, halkımız, devletimiz, milletimiz bir bütün olarak bunun da üstesinden geleceğimizi düşünüyorum” şeklinde konuştu.

ÇGC Başkanvekili Sefa Saygıdeğer ve Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Akköse’nin yanı sıra Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Gökhan Durmuş ve TGS Adana Şube Başkanı Salim Büyükkaya da ziyarette hazır bulundu.

Editör: Haber Merkezi