Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde sabaha doğru saat 04.17'de 7.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin ardından çok sayıda büyük artçı sarsıntı gerçekleşirken saat 13.24'te yaşanan 7.6 şiddetindeki artçı deprem Elbistan merkezli olarak kaydedildi. Artçı depremin hasarlı bazı binaları yıktığı canlı yayın yapan a Haber ekranlarında görüldü. Deprem Gaziantep, Malatya, Hatay, Adana, Mersin, Osmaniye, Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır gibi birçok ilde hissedildi. Söz konusu illerde birçok bina yıkldı ve çok sayıda vatandaş göçük altında kaldı. AFAD Deprem Risk Azaltma Müdürü Orhan Tatar, depremde 1121 vefat sayısı olduğunu açıkladı.

16.33: AFAD Deprem Risk Azaltma Müdürü Orhan Tatar"Kahramanmaraş'taki depremde 1121 kişi hayatını kaybetti. Artçı sarsıntılar yoğunlaşıyor. Her gün ortalama 60-70 civarında deprem kaydediyoruz. Bunların hepsini vatandaşlarımız AFAD'ın sitesinden takip edebilirler. Buralarda görmedikleri herhangi bir deprem bilgisine inanmalarını istemiyoruz." ifadelerini kullandı.

15.06 AFAD Başkanı Yunus Sezer yaptığı açıklamada; "Şu ana kadar 105 artçı deprem söz konusu. 2824 yıkılan bina ihbarı alındı. Hem havadan hem karadan deprem bölgesine sevkiyat var. Hayatını kaybeden vatandaş sayısı 1014, yaralı sayısı ise 7 bin 3" dedi.

14.50 AFAD: Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli depremlerden sonra şu an itibarıyla Doğu Akdeniz'de kıyılarımızı etkileyecek herhangi bir tsunami tehlikesi bulunmamaktadır."

Editör: Haber Merkezi