İngiltere ve ABD'deki hükümetler, Silicon Valley Bank'ın başka bir büyük bankanın kapatılmasına rağmen tarihi başarısızlığının ardından olası bir bankacılık krizini durdurmak için olağanüstü adımlar attı.

İngiltere Hazinesi ve İngiltere Merkez Bankası Pazartesi günü erken saatlerde Silicon Valley Bank (SVB) UK'nin Avrupa'nın en büyük bankası olan HSBC'ye satışını kolaylaştırdıklarını ve 6,7 milyar pound (8,1 milyar $) mevduatın güvenliğini sağladıklarını duyurdular.

İngiltere Hazine Bakanlığı bugün yaptığı açıklamada, HSBC'nin artık feshedilmiş olan Silicon Valley Bank'ın İngiliz varlıklarını satın aldığını duyurdu. Duyuruya göre Birleşik Krallık vergi mükelleflerinin parası söz konusu değil ve müşteri mevduatları korunuyor.

Bu haber, Amerikan bankası iflas ettikten sonra hafta sonunu gelecekleri hakkında endişelenerek geçiren yerel girişimciler ve risk sermayedarları için hoş bir rahatlama sağlıyor.

“Bugün hükümet ve Bank of England, Silicon Valley Bank UK'nin özel satışını kolaylaştırdı; Birleşik Krallık hazine başkanı Şansölye Jeremy Hunt yaptığı açıklamada, bu, müşteri mevduatlarının korunmasını ve vergi mükellefi desteği olmadan normal şekilde bankacılık işlemlerini yapabilmesini sağlıyor” dedi. California bankasının Birleşik Krallık mevduatının toplam 7 milyar dolar değerinde olduğu tahmin ediliyor.

Hunt, "Dün teknoloji sektörümüze bakacağımızı söyledim ve bu sözü yerine getirmek için acilen çalıştık," dedi.

HSBC, esas olarak finansal hizmetler sağlamaya odaklanan İngiliz bankasını ele geçirmek isteyen Bank of London da dahil olmak üzere diğer rakiplerin rekabetini ortadan kaldırdı. Guardian'a göre Avrupa'nın en büyük bankası olan HSBC, yaptığı açıklamada SVB'nin İngiltere kolunu 1 sterline satın aldığını söyledi.

Hafta sonu bir anlaşmanın yapılmasına öncülük edenlerden biri olan Coalition for a Digital Economy'nin yönetici direktörü Dom Hallas, anlaşmanın "bugün Birleşik Krallık'ın en yenilikçi yüzlerce şirketini kurtardığını" söyledi.

Editör: Haber Merkezi