Filistinli mahkum Khader Adnan, yaklaşık üç aydır açlık grevinde kaldıktan sonra Salı günü erken saatlerde İsrail nezaretinde öldü.

45 yaşındaki, daha önceki tutuklamalarının ardından, 2015'te herhangi bir suçlama olmaksızın tutuklanmasını protesto etmek için yaptığı 55 günlük grev de dahil olmak üzere, birkaç kez açlık grevine başladı.

İsrail İnsan Hakları için Doktorlar grubundan bir doktor bu hafta Adnan'ı hapishanede ziyaret etti ve "yakın bir ölümle karşı karşıya" olduğu konusunda uyardı ve "acilen bir hastaneye nakledilmesi" çağrısında bulundu.

İslami Cihad adlı silahlı grup, dokuz çocuk babasını "şehit" olarak nitelendirerek İsrail'i "bu suçun bedelini ödeyeceği" konusunda uyardı.

İsrail ordusu, Hamas kontrolündeki Gazze Şeridi'nden atılan füzelerin açık alana düştüğünü ancak herhangi bir hasara yol açmadığını söyledi.

İslami Cihad, İsrail'in Adnan'ın ölümünün 'bedelini' ödeyeceğini söyledi

İslami Cihad silahlı grubu, Filistinli tutsak Adnan'ın ölümünün ardından grup tarafından yapılan açıklamada İsrail'in “bu suçun bedelini ödeyeceği” konusunda uyardı.

Örgütten yapılan açıklamada, "Özgür kahraman Khadir Adnan, düşmanın tüm dünyanın gözü önünde işlediği bir suçta şehit olmuştur" denildi.

Gazze'den atılan roket

Filistinli silahlı gruplar, Filistinli tutsak Adnan'ın ölümünün ardından Gazze Şeridi'nden roket attı.

İsrail ordusu yaptığı açıklamada, Gazze sınırına yakın Saad kibbutz bölgesinde sirenlerin çaldığını söyledi.

Kader Adnan öldü

Filistinli tutuklu ve açlık grevcisi Khader Adnan, yaklaşık üç aydır açlık grevinde kaldıktan sonra İsrail gözaltında öldü.

İsrail hapishane servisinin Salı günü ölümünü açıklamasından kısa bir süre sonra, kıyı yerleşim bölgesi Gazze'den İsrail'in güneyine bir dizi roket atıldı.

İslami Cihad adlı silahlı grupla bağlantılı olan Adnan, önceki tutuklamalarının ardından birkaç kez açlık grevine gitmişti.

Buna, zanlıların herhangi bir suçlama veya yargılama yapılmaksızın süresiz olarak tutulduğu sözde idari gözaltı altında tutuklanmasını protesto etmek için 2015 yılında 55 günlük bir grev de dahildi.

Editör: Haber Merkezi