"Newroz karanlıklar ardından aydınlanan barışın, kardeşliğin, dayanışmanın, özgürlüğün, direnişin, emeğin ve baharın bayrama dönüştüğü gündür."

Adana Alevi Platformu Tarafından Heykelli Parkta Kitlesel Bir Katılımla Newroz/Nevruz Açıklaması Yapıldı.

Siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra bir çok kurum temsilcisininde katıldığı basın açıklamasında depremde yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunuldu.

Adana Alevi Platformu Dönem Sözcüsü Hamit Karaoğullarından tarafından okunan ortak basın açıklamasında; "Acılar, hüzünler Birlikteliğimiz dayanışma ve örgütlülüğümüzle yeniden yeşerecek,"

Deprem ve sel felaketleri nedeniyle yaşamları son bulan canlarımızın anısına saygıyla, Özlem’le

Bir yandan büyük acılar, Bir yandan yok olan yaşamlar, Bir yandan kaybolan umutlar çığlıklar ve gözyaşı, Bir yandan ağır sonuçlara neden olan Rantçı, Talancı, Doğa ve İnsanlık Düşmanları ile karşıladığımız Newroz yılı  

Şehirlerimizi yüksek mimari beton mezarlığına dönüştüren, Umutlarımızı varlığımızla gömmeye çalışan, birlikteliğimizi talan eden, Ekosistemimizi yok eden Rantçı ve Liyakatsiz yönetimler. 

Bilesiniz ki Enkaz altında kalan yıkılan yapılar ve yok olan bedenler değil, sizler ve bizlere zorunlu dayattığınız sisteminiz olacaktır.  

Acılar, hüzünler Birlikteliğimiz dayanışma ve örgütlülüğümüzle yeniden yeşerecek,

WhatsApp Image 2023-03-21 at 13.04.07

Newroz gibi; Yeni başlangıçlar, Yeni doğuşlar, umutlar yeşerecek aynı topraklarda, farklılıklar zenginliğe dönüşecek

WhatsApp Image 2023-03-21 at 13.03.52Halkların inançlarından, dillerinden ve renklerinden dolayı sorgulanmadığı, Mezhepçi anlayışların son bulduğu, ötekileştirici diyanetin, zorunlu dayatılan Din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin kaldırıldığı, inançların tanımlanmayıp tanındığı,   paylaşımların inançlara ve sınıflara göre değil insanlık onuruna yakışır, Eşit yurttaşlık düzeninde olduğu bir bakışla Newroz ateşimizi yakalım.

Mezhepçi anlayışlarla Ortadoğu’da, kapitalist düzenle dünyada bitmeyen savaşların son bulduğu bir dünya umudumuz ve özlemimizdir.

Newroz karanlıklar ardından aydınlanan barışın, kardeşliğin, dayanışmanın, özgürlüğün, direnişin, emeğin ve baharın bayrama dönüştüğü gündür.

Gelin canlar bir olalım iri olalım diri olalım, birlikte yakalım Newroz ateşini, insanlık ekelim geleceğimize, yeşertelim umutları, özgürlük kokuları sarsın bedenimizi, inadına Barış inadına kardeşlik olsun savaşımız. Sözde değil Eylemde bir olalım, Umudumuz Barış, Hedefimiz İnsan, Çağrımız Kardeşlik olsun 

WhatsApp Image 2023-03-21 at 13.03.18

Gelin özümüze sitem edelim,

Hile ile huda ile hal olmaz.

Hakkın divanına nice gidelim,

Hak katında yalan söze yer olmaz.

Yine gerçeklerden açtık kapıyı,

Bir pirin önünde kıldık tapıyı.

Arı birlik ile yapar yapıyı,

Birlik ile bitmeyende bal olmaz.

Erenler gafletten kalktı uyandı,

Gerçeklerin hünerine boyandı.

Bu yolun içine girdi de kandı,

Gaziler bu yolda hiç vebal olmaz.

Ali kulu olan Hak'tan utana,

Var pazarlık eyle cevher satana.

Bu yolun içinde riya tutana,

Sürün gitsin dört kapıda yer olmaz.

Pir Sultan'ım eydür: Kalbimiz nurdur,

Müminler gözlüdür, münafık kördür.

Erenlerin yolu kadimdir birdir,

Her tepenin başında bir yol olmaz. 

 Der pirimiz                 

Newroz Ateşimiz Ebedi Newrozumuz Kutlu olsun    

AŞK İLE DEĞERLİ CANLAR

  

     

Editör: Haber Merkezi