Adana Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, “Büyük Savunma Mitingi”  İçin Çağrı Yaptı Adana Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, “Büyük Savunma Mitingi” İçin Çağrı Yaptı

Gözaltına alınan saldırgan iki şüpheli tutuklama istemiyle sevk edildikleri Adana 5. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanmıştır.

Adana Barosu tarafından konuyla ilgili yapılan açıklama şu şekilde;

Baromuz üyesi meslektaşımız Av. Nadircan Taşkın, kadına yönelik şiddet mağdurunun talebiyle Adli Yardım görevlendirmesi üzerinden atandığı boşanma dava dosyasının 21.11.2023 tarihli karar duruşmasından sonra karşı tarafın ve yakınlarının sözlü ve fiziki saldırısına uğramıştır.

Meslektaşımız yüzüne ve vücuduna aldığı darbeler nedeniyle yaralanmış, darp raporu alarak şüphelilerden şikâyetçi olmuştur. Yaşanan menfur saldırının hukuki sürecinde Baromuz Avukat Hakları Merkezi meslektaşımıza destek vermiştir.

Meslektaşımıza yapılan bu saldırı sadece meslektaşımızın şahsına değil aynı zamanda avukatlık mesleğine de yapılmış bir saldırıdır. Avukatlar takip ettikleri dosyanın tarafı değildir. Avukatları dosyanın tarafı gören bu çağdışı anlayışı şiddetle kınıyoruz.

SALDIRGAN İKİ ŞÜPHELİ ÇIKARILDIKLARI SCH TARAFINDAN TUTUKLANMIŞTIR

Gözaltına alınan saldırgan iki şüpheli tutuklama istemiyle sevk edildikleri Adana 5. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanmıştır.

Değerli meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, savunmaya yönelik tüm saldırıların artık son bulmasını istiyoruz.

Saldırganların hak ettikleri cezayı almaları için hukuki sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuna ve meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

Ekran görüntüsü 2023-11-23 083714

Editör: Süleyman Devrim Boğa