Adana Barosu’nda staj dönemlerini başarıyla tamamlayan 12 avukat törenle mesleğe adım attılar. Adana Adliyesi Avukatlar Salonu’nda gerçekleştirilen törende bir konuşa yapan Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yılını kutlayarak, Atatürk’ün hedef koyduğu muasır medeniyet seviyesine ulaşma doğrultusunda çalışacaklarını ifade etti.

DSC_1932

Av. Gökayaz, Adana Barosu ailesine katılan meslektaşlarını ve aileleri tebrik ederek başarılar diledi.

CMK ZORUNLU MÜDAFİLİK ÜCRETİ ARTIŞINA TEPKİ

Av. Gökayaz, ülkede yaşanan ekonomik kriz nedeniyle CMK zorunlu müdafilik ücretlerinin komik kaldığını, Adalet Bakanlığı ve yetkililerle defalarca görüşüldüğünü, eylem ve basın açıklamalarına rağmen talep ettikleri % 200’lük artış oranın sağlanmamasına tepki gösterdi. Av. Gökayaz, 7. Yargı Reformu Paketi’nde avukatlığı geriletecek, baroları güçsüzleştirecek tekliflerin olduğunu da belirterek, “ Türkiye’de 180 bin avukatı temsil eden kurumları yok sayan bir anlayışa karşı tepkimizi daha gür bir sesle çıkaracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.” şeklinde konuştu. Av. Gökayaz, yapılacak genel seçimlerde sandık güvenliğini sağlama konusunda avukatlara büyük görev düştüğünü de dile getirdi. Törene, Adana Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, yönetim kurulu üyeleri, avukatlar, aileler ve davetliler katıldı.

DSC_2028-1

Ailelerin gururlu bakışları altında yeni avukatlar; Bese Taşgir, Fatih Gök, Beril Önal, Fatih Çakmak, Münire Gök, Zeynep Pekar, Zübeyde Yardım, Orhan Şahin, İrem Nur Kavuş, Oğuzhan Acarca, Fatma Kızıltoprak ve Hazal Canizci Baro başkanı Av. Semih Gökayaz’ın elinden ruhsatnamelerini teslim aldılar. Mesleğe adım atan avukatların cübbelerini yanlarında staj yaptıkları büro avukatları tarafından giydirildi. Cübbe giyip ruhsatını alan avukatlar; bu kez avukat olarak duygu ve düşüncelerini paylaştılar. Tören, ruhsat alan avukatlara çeşitli hediyelerin takdimiyle sona erdi.

DSC_1961-1

Editör: Haber Merkezi