29-30 Nisan 2023 tarihlerinde TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde Adana Büyükşehir Belediyesi, Adana GSİM ve Adana Satranç İl Temsilciliği organizatörlüğünde düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Ödüllü Satranç Turnuvası tamamlandı. 10 farklı ilden 420 sporcunun katılım sağladığı turnuvada 12 farklı kategoride 120 ödül sahibini buldu.

SANTRANÇ TURNUVASI ÖDÜL TÖRENİ_5Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. İsmail Güneş, Spor Hizmetleri Şube Müdürü Yuşa Davarcı, Spor Koordinatörü Yusuf Konaklı, Türkiye Satranç Federasyonu Adana İl Temsilcisi Demir Gündoğdu, sporcular, veliler ve basın mensuplarının katılımıyla düzenlenen açılış töreninde konuşan Doç. Dr. İsmail Güneş şunları söyledi: ''1300 yıllık geçmişi olan bu oyun çocukların konsantrasyonunu, problem çözmelerini, eleştirel, orjinal ve yaratıcı düşünmelerini ayrıca matematiksel becerilerini geliştirmek konusunda sayısız faydalar sağlıyor. Genç beyinlerin bilgiyi nasıl yönettiğine, stratejik düşünmelerine ve analiz yapmalarına yardımcı oluyor. Adana Büyükşehir Belediyesi olarak Satranç sporuna olan ilgiyi ve farkındalığı arttırmak amacıyla bu tür organizasyonların düzenlenmesine katkı sağlamaya devam edeceğiz. Katılım sağlayan çocuklarımıza ve ailelerine ayrıca organizasyonda emeği geçen Adana Satranç İl Temsilciliğine teşekkür ediyoruz.”

SANTRANÇ TURNUVASI ÖDÜL TÖRENİ_6

Türkiye Satranç Federasyonu Adana İl Temsilcisi Demir Gündoğdu ise ''23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Satranç Turnuvamız deprem illerinde yaşayan birçok sporcunun da katılımıyla bölgesel bir yarışma haline geldi. Çocuklarımızın moral ve motivasyonunu arttırmak için yüz boyama, halat çekme, çuval yarışı, futbol, basketbol gibi etkinliklerin de yapıldığı bu şölen ortamını bizlere tesis eden Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Zeydan Karalar'a ve Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığına camiamız adına şükranlarımızı sunuyor, katılım sağlayan ve derece elde eden tüm sporcularımızı kutluyorum'' dedi.

SANTRANÇ TURNUVASI ÖDÜL TÖRENİ_19

Derece elde eden sporcular ise şu şekilde;

7 Yaş Kız Kategorisi

1. Defne Özbay

2. Eylül Sarı

3. Ece Sağol

7 Yaş Genel Kategorisi

1. Yiğitcan Arı

2. Kemal Efe Sabahi

3. Yusuf Çınar Kartum

8 Yaş Genel Kategorisi

1. Deniz Boyraz

2. Ali Erdem Gökçe

3. Ali Göde

8 Yaş Kız Kategorisi

1. Elif Gündüz

2. Zeynep Kütük

3. Güneş Doğan

9 Yaş Genel Kategorisi

1. Altay Erdem Gök

2. Ali Demirtaş

3. Tuna Alp Karaköse

9 Yaş Kız Kategorisi

1. İpek Aydın

2. Mısra Gündoğan

3. Nil Güvener

10 Yaş Genel Kategorisi

1. Emir Cihangir İnciroğlu

2. İsa Asil Akpınar

3. Ahmet Kerem Büyükbozat

10 Yaş Kız Kategorisi

1. Hena Nurten Gündoğan

2. Yaprak Türkmenoğlu

3. Zeynep Topçu

11 Yaş Genel Kategorisi

1. Kuzey Demir

2. Emir Ali Güneş

3. Batu Berber

11 Yaş Kız Kategorisi

1. Öykü Şençiçek

2. Beyza Paksoy

3. Berra Paksoy

12 Yaş Genel Kategorisi

1. Ayaz Şaşkın

2. Güney Kağan Çopur

3. Tahsin Efe Dönmez

12 Yaş Kız Kategorisi

1. Ece Polat

2. Dide Babaoğlu

3. Duru Us

Editör: Haber Merkezi