Adana Ekoloji Platformu; Seçim günü yaklaşıyor. Oylarımızla belediyeleri nasıl bir anlayışın yönetmesi gerektiğine karar vereceğiz. Peki, biz nasıl bir kent ve nasıl bir hayat istiyoruz?

Başkan Seçer, Tarsus Oto Galericiler Sitesi, Tırcılar ve Kamyoncular Kooperatifi’ni ziyaret etti. Başkan Seçer, Tarsus Oto Galericiler Sitesi, Tırcılar ve Kamyoncular Kooperatifi’ni ziyaret etti.

Platform açıklamasına şu şekilde devam etti;

Önce var olan durumdan başlayalım. Beton binalar ve motorlu araçlar arasında sıkışmış bir hayatımız var. Hava kirli, trafik gürültülü, ulaşım zor. Araçlara caddeler yetmiyor, kaldırımlar işgal edilmiş, sinirler gergin. Kent hayatı bizi mutsuz ediyor.

Bazı adaylar daha çok yol, daha çok alt geçit yapacağını söylüyor. Yani, daha çok beton, daha çok yapılaşma, daha çok asfalt ve elbette daha çok motorlu taşıt vaad ediyorlar. Nedeni çok açık: Öncelik insan değil, beton, asfalt ve otomobil öncelik taşıyor onlar için. Buna gelişme ve kalkınma diyorlar. Bizi mutsuz eden bu durumdan otomobil ve petrol şirketleri kazanıyor.

Adana’da şu an 450 bin otomobil var ve bunun sonu yok, otomobil sayısı arttıkça ne kadar yol, ne kadar alt geçit yaparsanız yapın yetmeyecektir. Bu bir tuzak.

Duraklarda ulaşım için bekleşen kalabalıkları düşünün, toplu ulaşıma, raylı sistemlere öncelik verin.

Adana için plan yaparken önceliğiniz “doğa”, “hayat” ve “insan” olsun.

Adana Ekoloji Platformu

Editör: Haber Merkezi