"Artık susma zamanı değil. Sesimizin artması, insanların kenetlenmesi ve bu nefret sarmalına karşı birlikte mücadele etme zamanı. Bu sarmal her geçen gün hayatlarımıza biraz daha sirayet ediyor, yaşadığımız alandaki çemberi biraz daha daraltıyor."

Whatsapp Image 2024 02 16 At 12.53.38

İHD, Adana Şube Binasında "LGBTİ+ Hakları Komisyonunu Birlikte İnşa Ediyoruz!" başlıklı basın açıklaması gerçekleştirdi.

Şube binasında yapılan basın açıklamasını yönetim kurulu üyesi Havin Ölmez okudu.

Ölmez; "Ülkemizde ise her nasıl oluyorsa, gündemdeki tüm gelişmeler bir şekilde LGBTİ+ nefretine dönüşmekte. Her dönem ve her an bir grup tarafından hedef gösterilen, özellikle Diyanet'in 'Nefret Hutbesi' ile başlayan LGBTİ+'lara yönelik cihat çağrısı, yandaş medyanın etkisi ile büyük bir şiddet sarmalına dönüşmüştür. Birbirini tetikleyen bu süreçler sonunda artık devlet kurumları da bu suçun ortağı olmuştur. Öyle ki devletin en yetkin kişisi (cumhurbaşkanı) dahi çıkıp LGBTİ+'ları hedef göstermiş, terörist ilan etmiştir" dedi.

Havin Ölmez sözlerine şu şekilde devam etti;

Bununla yetinmeyen iktidar LGBTİ+ insanların yaşamlarını bahane ederek İstanbul Sözleşmesine saldırmış ve sözleşmeyi bir gece ansızın feshetmiştir. Haklarımıza, hayatlarımıza, kazanımlarımıza saldıran ve bunu LGBTİ+'ları yalnızlaştırma hamlesi olarak gören zihiyetlere karşı örgütlenen LGBTİ+ların “biz varız ve bizi yok etmeye gücünüz yetmeyecek” söylemlerine ses veriyoruz.

Kurulduğu ilk günden bu yana insanı önceleyen İnsan Hakları Derneği'nin (İHD) LGBTİ+ hakları konusunda duyarlılığı ve mücadelesini İHD Adana olarak bizlerde sahipleniyor ve LGBTİ+ Hakları Komisyonunu birlikte inşa ediyoruz.

Whatsapp Image 2024 02 16 At 12.53.39

İHD, İNSAN HAKLARI SAVUNUCULARI SUSMADI, SUSMAYACAK! İHD, İNSAN HAKLARI SAVUNUCULARI SUSMADI, SUSMAYACAK!

Şimdi diyoruz ki nefret cinayetlerinin son bulduğu, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğinden dolayı kimsenin ayrımcılığa maruz kalmadığı, herkesin kamusal alandaki haklar ve yaşama hakkı başta olmak üzere eşit haklarının gözetildiği bir ortam yaratana kadar mücadeleye devam edeceğiz.

Bu ülkede milyonlarız, birbirinden vazgeçmeye niyeti olmayanlarız, her şeye rağmen güvenli alanlarımızı var ediyor, örgütleniyor, güçleniyor ve iyileşiyoruz.

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ ADANA ŞUBESİ LGBTİ+ HAKLARI KOMİSYONU

Editör: Haber Merkezi